≫ 

U Srbiji vakcinisano 163.355 osoba, kol-centri rade punom parom: Vakcinu dobilo još 8.000 prosvetara

Ispred hale 11 Beogradskog sajma, najvećeg punkta za vakcinaciju u glavnom gradu, i danas veliki broj građana čeka da primi vakcinu protiv virusa korona

  • 9
Vakcinacija, Dom zdravlja Zvezdara Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema poslednjim podacima, korona virusom u Srbiji zaražene su 1.483 osobe, dok je u našoj zemlji do sada vakcinisano 163.355 osoba.

Ispred hale 11 Beogradskog sajma, najvećeg punkta za vakcinaciju u glavnom gradu, i danas veliki broj građana čeka da primi vakcinu protiv virusa korona, a jutros je počelo uređenje hale 3 koja će, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, u ponedeljak ili utorak početi da radi kao novi punkt za masovnu imunizaciju.

Volonteri u Beogradu prijavili oko 10.000 penzionera za vakcinaciju

U 17 beogradskih kol centara, za pomoć starijima od 65 godina oko vakcinacije protiv virusa korona, do sada je ostvareno oko 30.000 poziva, a volonteri su za imunizaciju prijavili više od 10.000 sugrađana, uz njihovu saglasnost.

Putem kol centara penzioneri mogu da se obrate i za pomoć oko prevoza do mesta vakcinacije, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je od 18. januara, kada su kol centri počeli sa radom, do punktova za imunizaciju prevezeno oko 1.200 najstarijh Beograđana.

Beogradski sajam, vakcinacija Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Nijedan građanin i građanka ne smeju da ostanu da se ne vakcinišu, ukoliko ne znaju kako da se prijave ili nemaju prevoz do mesta vakcinacije. Naš zadatak je da im to obezbedimo jer je to jedini način da se zaštitimo od ove epidemije - rekao je Vesić.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević podsetila je da je produženo radno vreme kol centara i da od ponedeljka građani mogu da se obrate za pomoć od 8 do 20 časova, dok se danas i sutra pozivaju primaju od 8 do 16 časova. Ona je navela da tokom vikenda 30 volontera iz Kancelarije za mlade Grada Beograda pomaže u organizaciji i sprovođenju vakcinacije na Beogradskom sajmu.

- Grad Beograd je dao svoj maksimalan doprinos kako bi se što brže i organizovanije pristupilo masovnoj imunizaciji - navela je Stanisavljevićeva.

Ružić: Dobar odziv prosvetnih radnika za vakcinaciju

Prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić ocenio je da je odziv prosvetnih radnika na imunizaciju dobar i dodao da je tokom današnjeg dana njih 8.000 primilo vakcinu protiv korona virusa.

Ministar je istakao da je država obezbedila vakcine dok u mnogim državama imunizacija još nije ni počela, te da i dalje ulaže napore da obezbedi dodatne količine.

- Sačinjen je plan vakcinacije i prosvetni radnici su među prioritetima, što nije slučaj u mnogim zemljama. Svima nama cilj bi trebalo da bude da se vratimo normalnom životu i radu, a to možemo samo vakcinisanjem - poručio je Ružić, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Branko Ruzic, vakcina Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ružić je pohvalio organizaciju na Sajmu i ostalim punktovima za vakcinaciju i zahvalio zdravstvenim radnicima, zaposlenima u Kancelariji za informacione tehnologije i eUpravu, volonterima medicinskih škola i svim drugim uključenima u taj ozbiljan posao.

Pozvao je prosvetne radnike i ostale građane koji se još nisu prijavili da to učine (imunizacija.euprava.gov.rs), ističući da su vakcine bezbedne i da su prošle sve kontrole relevantnih institucija.

Video: Redovi za vakcinaciju na Sajmu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    23. januar 2021 | 17:49

    Zašto se prijavljivati kada se može iz lake popodnevne šetnje svratiti na vakcinu. Da li oni koji su se prijavili opet ispadaju budale? SRAMOTA!!!

  • Sale71

    23. januar 2021 | 17:37

    Želim sretnu i uspešnu vakcinaciju svima kojima žele da se vakcinišu!

  • Eh 71

    23. januar 2021 | 20:56

    Prijavio sam se prvog dana i nema poziva. Jel se to vakcinišu samo u velikim gradovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA