Nina iz Subotice je u potrazi za svojim muzičkim snom: Za to joj treba još oko 1.500 lajkova

Toliko "podignutih palčeva" Ninu naime deli od nagrade za talente uz pomoć koje bi pokrenula sopstvenu školu muzike

  • 1
Koncerti, violončelo Violončelo / Foto: Ri_Ya/Pixabay

Subotičanka Nina Henig (27) obratila se u jednoj Fejsbuk grupi članicama rekavši da joj treba kratka pomoć, i objasnila o čemu se radi. Kako je navela, neophodno joj je još oko 1.500 lajkova korisnika iz Srbije do kraja ove nedelje da bi ostvarila svoj san. Toliko "podignutih palčeva" Ninu naime deli od nagrade za talente uz pomoć koje bi pokrenula sopstvenu školu muzike.

Nagradu dodeljuje fondacija "Novomatic". Kako se navodi u Nininoj prijavi, muzikom se bavi od 10. godine:

"U muzičkoj školi sam svirala violončelo. Tad sam otkrila naklonost ka pedagoškom radu u muzici. Upisala sam Akademiju umetnosti, smer Muzička pedagogija.

U toku studiranja učestvovala sam na brojnim projektima i nastupala sam na raznim festivalima. U želji za daljim usavršavanjem, iskoristila sam jedinstvenu priliku koja se pruža u toku studiranja i preko Erasmus+ programa otišla na studentsku razmenu u Ludvigsburg, Nemačka.

Tamo sam se upoznala sa potpuno drugačijim školskim sistemom i metodama nastave. Kako nikad nisam imala svoj instrument, odlučila sam da iskoristim datu šansu i svojim radom nakon nastave zaradila sam novac za kupovinu svog violončela.

Po povratku u Srbiju sam završila master studije sa prosekom 9,80 i odmah nakon toga odlučila da sprovedem svoj san u stvarnost, osnovala sam muzičke radionice "Presto" gde sam spojila svoju ljubav prema muzici i pedagoškom radu", navodi se na sajtu novoime.rs.

Nina je pozvala korisnike Fejsbuka da glasaju na linku Novoime.rs/prijave/Nina-Henig-Subotica. 

Nina je dala i uputstvo, koje, kako navodi, traje minut: prvo kliknete na "uloguj se" u gornjem desnom uglu sajta, zatim se ulogujete sa podacima sa Fejsbuka i kliknete na srce koje se nalazi kod njenog imena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA