≫ 

Užičani i dalje čekaju rešenje: Klizišta ugrožavaju bezbednost meštana, na kolovozima krateri

Topljenje snega izazvalo je ponovno aktiviranje klizišta

  • 1
Klizište krateri užice Foto: Rina.rs/Sajt grada Užica

Klizište koje se usled otapanja snega pokrenulo u užičkom naselju Koštica višegodošnji je problem meštana, jer su u jednoj od ulica ugrožene stambene kuće, kao i kolovoz.

Otapanje snega nakon obilnih snežnih padavina izazvalo je ponovno aktiviranje klizišta u naselju Koštica u Užicu i tom prilikom oštećen je kolovoz, a ugrožene su i kuće u toj ulici.

- Stanje se prati, a obzirom na to da se na ovom delu nalazi infrastruktura, preduzete su određene radnje u slučaju da dođe do oštećenja, poput onog od juče na strujnom kablu. Taj kvar je otklonjen vrlo brzo i mi se nadamo da ne moraju da se preduzimaju specifičnije mere. Situacija je nepovoljna jer je trenutno sneg na ovoj lokaciji i ne vide se eventualna kretanja, pratićemo narednih dana šta se dešava. Rizik postoji jer se očekuje dalje otapanje snega - rekao je načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Zoran Militarov.

Klizište krateri užice Foto: Rina.rs/Sajt grada Užica

Gradski većnik za vanredne situacije Zoran Lazić istakao je da se radi o prirodnim silama na koje je teško uticati, naročito u kratkom vremenskom periodu.

- Bitno je da su stanovnici ovog kraja obavešteni i da prate situaciju kako bi Grad mogao da deluje preventivno - rekao je on.

U prethodnom periodu Grad je uradio kompletnu rekonstrukciju u Ulici Svetozara Markovića. Prvo je urađena kišna kanalizacija kako bi se smanjila količina kišnih voda koje će ulaziti u ovaj deo klizišta. Urađeno je i par odvoda kišne kanalizacije iz Kondine ulice i krakova iz Ulice Svetozara Markovića gde je pokušano smanjivanje nivo dotoka vode na ovo klizište.

- U narednom periodu planiramo da obezbedimo sredstva za sanaciju ovog klizišta, za šta postoji projekat i građevinska dozvola. Potrebno je uraditi 29 šipova širine metar. To je veoma kompleksan posao koji je neophodno uraditi da bi se zaštitila ulica i ovo naselje odnosno kuće koje se ovde nalaze - rekao je Nikola Maksimović direktor Javnog preduzeća "Užice razvoj".

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA