≫ 

Oglasio se Bulat nakon raspleta problema oko vršnjačkog nasilja u školi: "Katarza je iza nas"

Na kraju Bulat se i izvinio svima jer je "privukao neprijatnu pažnju na Belo Blato"

  • 4
Mongolska porodica, Belo Blato Printskrin: Youtube/Pannon RTV

Nema ništa teže nego kada vam dete dođe iz škole i plače govoreći da trpi nasilje. To je bila kap koja je prelila čašu i mongolskoj porodici iz Belog Blata kod Zrenjanina, čije je dete navodno trpelo verbalne uvrede od vršnjaka zbog drugačijeg fizičkog izgleda.

Međutim, stvari su se nakon bure u javnosti povodom ovog slučaja promenile. Malo je falilo da Bulat Šagzin napusti Belo Blato, a možda i Srbiju, mesto koje je odabrao za svoj život i gde se bavi travarstvom.

- Verovatno se vidi svetlo na kraju tunela. Nakon katarze, kroz koju smo prolazili ovih dana, g. Bulat i predsednik MZ Markuš Miroslav, seli su za sto sa iskrenom željom da se ovaj slučaj harmonizuje i da se određeni problemi, koji su bili u žiži, potpuno usmere ka insitucijama sistema. To je i put kojim treba ići, a za tako nešto nije nikad kasno. Ni jedno društvo danas nije bez problema, samim tim i pojedinci, ali je važno iznaći načine da se harmonizacije bilo kakav konflikt u interesu svih - objavio je Bulat status koji je potpisan ao zajednička objava Bulat Šagzina i Miroslava Markuš.

Na kraju Bulat se i izvinio svima jer je "privukao neprijatnu pažnju na Belo Blato".

Inače, prosvetni savetnik iz Školske uprave Zrenjanin, odmah po dobijanju informacije iz škole, započeo je vanredni stručno-pedagoški nadzor.

Kako je ranije ispričao medijima Bulat, njegova ćerka proživljava svakog dana psihičko vređanje.

- Nju vređaju, guraju, polivaju jogurtom i zaključavaju u toalet - rekao je za RTV Santos.

Belo Blato, selo pored Zrenjanina, prema poslednjem popisu, ima nešto više od 1.000 stanovnika. A tih hiljadu stanovnika pripadnici su oko 20 nacionalnih zajednica i etničkih grupa. Od pretprošle godine, ovo selo, pored Slovaka, Mađara, Srba, Bugara, Rumuna, Roma, ima i jednu porodicu Mongola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    5. februar 2021 | 16:51

    Bilo bi mi izuzetno drago da Bulat ostane u Vojvodini,da mu decu niko vise ne maltretira,i da se sto pre zaboravi sve ruzno sto se desilo! Svako ima pravo na svoje mesto pod suncem,a i zivot dostojan ljudskog bica!!!

  • DESANKADESANKA

    5. februar 2021 | 16:50

    Lepoje dase lepo zavrsilo. Dali gospodin Bulst prodaje neke cajeve.

  • dragan

    6. februar 2021 | 05:33

    Koliko ljudi kod nas zna STA JE KATARZA bilo bi dobro da nadjete odgovarajucu rec (koja postoji..) u nasem (mozda nije VAS) jeziku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA