• 24

Poražavajući prizor: Reka smeća preti da se ulije u jezero Ćelije, u tome je sprečava jedna sajla

, Telegraf

Meštani sela bacaju otpad u reku jer nemaju organizovano odvoženje otpada

  • 24

Problem sa smećem, koje niz reku Blatašnicu pliva do jezera Ćelije, mesecima nije rešen. Privremeno rešenje, u vidu zaštitne sajle održava jezero čistim, ali se zato gomila smeća zaustavlja upravo na tom mestu.

Sajlu su u takozvanom klancu pre oko 10 dana zajedničkim snagama postavili ribočuvari i Vodovod Kruševac, kako bi sprečili velike količine otpada da dođu do vodozahvata. Ovo je urađeno pre prošlonedeljnih obilnih padavina.

Iako ribočuvari svakodnevno čiste i odnose velike količine smeća koje sajla zaustavi, prizor je i dalje poražavajući. Kod sajle se skuplja ne samo sitni otpad uvidu plastičnih kesa i flaša, već i onaj kabasti.

Sav ovaj otpad dolazi iz Rasine i reke Blatašnice. On potiče navodno od meštana koji žive u delu od jezera do Brusa, kao i od jezera do Blaca i, kako saznajemo, sav svoj otpad bacaju u reku i na obalu.

Meštani ovih sela tvrde da nemaju gde da bacaju smeće, kao i da nemaju organizovano odnošenje smeća, te se uz samu obalu reke može primetiti gomila otpada koji domačinstva svakodnevno proizvode, ali i krupniji otpad, poput polomljene saobraćajne signalizacije.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rile

    Kakve veze ima Ibrahimović sa bacanjem smeća. Čovek zaradio pare pa neka ih i troši ali smeće verovatno neba a kao i ostali u reku. Samo ko nezna 70go iz svih reka mogla se piti voda pa čak iz moji Topčiderke. A ovaj što mi je stavio minus verovatno je moj dobri komšija. Ponavljam posao za komunalnu inspekciju i po džepu.

  • Ivan

    I u tome se ogleda patriotizam. Ko voli svoju zemlju, svoje selo, šume, reke i jezera- nikad ne radi ovako nešto. Krivi su pojedinci koji bacaju smeće, ali podjednako i nadležni.

  • Bruka

    HAPSI I KAŽNJAVAJ!Nema stoka rešenje oa sve u reku,!Milion dinara za kesu dubreta bačenu u reku pa ako nema otinaj kuće a ta stoka posle nek skoči u reku kad za bolje nije!Mala Rasina se uliva u Ćelije a đubreta kao da se Dunav uliva!Mrtva sela nigde nikog a dubreta na hiljade kubika!?Ona druga mala Blačka rečica sto iz klisure uvire u Rasinu smrdi na kilometre daleko,peni kao tecnost za sudive a smrdi na celulozu,ne retki je i crvene boje i sve to ide u Ćelije jezero koje se koristi za pijaću vodu u Kruševcu i okolini.Čamci na motorni pogon se vozikaju po jezeru?!?Fleke od benzina i ulja se razlivaju po povrsini muka da te uhvati,kamperi pecaju i bacaju dubre u jezero...ne znam,nema kraja bahatosti i nema zakona u ovoj prsloj državi...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima