Na ovih 5 reka raste vodostaj: Na Tamišu, Neri i Tisi će preći granicu redovne odbrane od poplava

Ovo su najnoviji podaci koje je objavio RHMZ

  • 2
Zlatokop, poplave Foto: Privatna arhiva

Vodostaj na Dunavu kod Pančeva i na Savi kod Sremske Mitrovice će 13. i 14. februara dostići granicu redovne odbrane, a kod Šapca granicu vanredne odbrane od poplava, upozorio je RHMZ.

- Vodostaji na Tamišu i Neri će tokom dana dostići i kratkotrajno prevazići granicu redovne odbrane od poplava. Vodostaj Tise kod Titela će se kretati iznad granice redovne odbrane od poplava - dodaje se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Na severu i zapadu Srbije pretežno sunčano, u ostalom delu umereno do znatno oblačno, ponegde još u planinskim predelima i na jugoistoku Srbije sa kratkotrajnim snegom. U toku dana postepeno razvedravanje. Severozapadni vetar u slabljenju.

Ujutro umeren i jak mraz, do nedelje dnevna temperatura u većini mesta ispod 0 °C (ledeni dani) i minimalnom temperaturomm od minus 12 do minus 8 stepeni. U planinskim predelima i na jugu povremeno slab sneg.

Sutra će na severu biti promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima pretežno oblačno, u planinskim predelima i na jugu mestimično sa snegom. Vetar slab i umeren, severni, severoistocni.

Jutarnja temperatura od -12 do -8, najviša dnevna od -4 do nule.

U Beogradu promenljivo oblačno, pre podne sa sunčanim intervalima. Vetar slab i umeren, severni, severoistočni. Jutarnja temperatura -8, najviša dnevna -4 stepena.

I u narednom periodu hladno, u nedelju u planinskim predelima i na jugu mestimično slab sneg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    12. februar 2021 | 15:19

    Pa to nije problem, ako se izliju moci ce svi da se popnu na gondolu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA