• 0

Tone nagomilanog otpada čeka mehanizaciju i prevoz do Užica: Ovako izgleda stanica kod Čačka

, Telegraf

U planu je da radovi na proširenju i stabilizaciji tela deponije Duboko počnu krajem marta

  • 0
Transfer stanica Prelići kod Čačka

Transfer stanica u čačanskom naselju Prelići Foto: Rina.rs

Nakon nagomilavnja otpada na transfer stanici u čačanskom naselju Prelići, ovu lokaciju posetio je i direktor Regionalne deponije Duboko i naglasio da će sav suvišni otpad biti prevežen do Užica u narednih nekoliko dana.

- Od 11 vozača, zbog bolesti je odsutno njih pet. Kamioni koje imamo su prošli pola miliona kilometara, jer se otpad svakodnevno odvozi u dve smene. Na naših 29 vozila, radi samo jedan mehaničar i zbog svih tih činilaca došlo je do ovakve situacije. Kvarovi su bili neizbežni. Otpad iz Čačaka do Užica odvija se usporeno, ali nema razloga za paniku. U narednih nekoliko dana uz dodatne napore, ovaj problem će biti rešen - izjavio je za Rinu Momir Milovanović direktor JKP "Duboko".

On je naglasio da će ovo komunalno preduzeće pokušati svojim sopstvenim snagama da sav otpad u najkraćem roku transportuje na deponiju, a angažovana je i privatana firma da pomogne svojom mnehanizacijom.

- Ukoliko napravite paralelu između 2017. i 2020. godine videćete da je sa istim brojem vozača i kamiona prevezeno 13.000 tona više otpada. Naš posao obavljamo odgovorno i ovo zagušenje do kog je došlo trenutno, vrlo brzo će biti rešeno, a transfer stanica i služi kao svojevrsni bajpas - ističe Milovanović.

Transport otpada sa Potpećkog jezera, prema njegovim rečima, nema nikakve veze sa usporenim odvoženjem otpada iz Čačka u Duboko.

- Sve što je stiglo sa jezera Potpeć je plutajući otpad i mi vršimo njegovu selekciju. Nijedan kilogram tog otpada neće završiti na telu deponije tako da nema bojazni da u Dubokom nema dovoljno mesta. Ona je spremna da prihvati sav otpad za koji je zadužena. Naš rad pokazuje da smo, iako u doba epidemije korona virusa, ostvarili dobre rezulatate u prethodnoj godini, tako da to neće biti drugačije ni sad - rekao je direktor Regionalne deponije Duboko.

U planu je da radovi na proširenju i stabilizaciji tela deponije Duboko počnu krajem marta. Radovi će trajati nekoliko meseci, a odlaganje otpada na prošireni deo trebalo bi da počne u avgustu. Ministarstvo za zaštitu životne sredine za ovu investicuju opredelilo je 96 miliona dinara.

Video: Tuga koliko smeća: Počinju radovi na čišćenju Potpećkog jezera

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima