≫ 

Gosti Zlatibor zatrpali smećem: Za četiri praznična dana sa ove planine odveženo 93 tone otpada

Obim posla znatno povećan

  • 2
Otpad, Zlatibor Foto: Komunalno javno preduzeće Zlatibor

Kako je tokom četiri praznična dana Zlatibor posetio veliki broj turista, obim posla u Službi čistoće KJP Zlatibor Čajetina, bio je izrazito povećan. U skladu sa tim, posao zaposlenih organizovan je u dve smene, a pojačan je i broj radnika angažovanih na održavanju ulica, Kraljevog trga, Tržnog centra, pristupnih pešačkih staza i dečijih igrališta.

- Posebno se vodilo računa da se komunalni otpad ispred ugostiteljskih i prodajnih objekata odvozi više puta dnevno. Veće količine otpada primećene su i u blizini hotela, što je uobičajeno. U prilog tome stoji podatak da su za četiri dana sa područja opštine Čajetina na Regionalni centar za upravljanje otpadom "Duboko", odvežene 93 tone otpada. Uprkos tome, radnici KJP "Zlatibor" redovno su sprovodili svoje aktivnosti, tako da zastoja u radu nije bilo - saopštili su iz KJP Zlatibor.

Otpad, Zlatibor Foto: Komunalno javno preduzeće Zlatibor

Osim povećanog broja terenskih radnika koji su angažovani na prikupljanju otpada, napredak u Službi čistoće postignut je zahvaljujući zanavljanju urbanog mobilijara, koji je ključan za kontinuirano održavanje higijene. To posebno dolazi do izražaja tokom boravka povećanog broja gostiju na Zlatiboru, kao što je to bio slučaj prethodnih dana. Upravo zbog toga KJP "Zlatibor" će narednih dana na stubove rasvete oko jezera postaviti nove kante za otpad.

Parking služba je takođe radila redovno. Primećeno je nešto veće intresovanje za slobodnim parking mestima. 16. februara je došlo do izvesnih problema sa slanjem SMS poruka, jer je operater iz Novog Sada imao određenih tehničkih problema. U tom periodu radnici KJP "Zlatibor" nisu izdavali doplatne karte, ali su vršili proveru parking karti koje su se mogle kupiti kod kontrolora, kao i na prodajnim mestima (kioscima).

S obzirom na to da je tokom praznika bilo i snega, Zimska služba je pravovremeno reagovala, tako da su svi putni pravci na području opštine Čajetina bili prohodni i bezbedni za neometano odvijanje saobraćaja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LE

    19. februar 2021 | 13:27

    Tako se zarađuju pare,ugostiš pa naplatiš i onda počistiš smeće,šta ugostitelji i gazde misle da gosti pociste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA