• 2

Sahranjena Jovana, devojka koju je ubila struja kada je pokušala da pomogne svom momku

, Telegraf

Selo u boli, neverici, ne mogu da poveruju šta ih snađe, ode im dete na koje su ponosni bili, kome su se za svadbu spremali

  • 2
Pozega, vikendica u kojoj je stradalo dvoje mladih

Foto: RINA

Dan u Požegi tužan kao i prethodni, u svom selu Velika Ježevica danas je sahranjena Jovana Jovanić (30), devojka Uroša Đorđevića (29) koji je juče sahranjen na Novom groblju u Požegi. Život je prvo izgubio on a zatim i ona, pokušavajući da ga od smrti spase. Za njim je otišla u smrt, za njim ispraćena na večni počinak, piše Nova.

Povorke ljudi satima su dolazile u rodnu Jovaninu kuću u Velikoj Ježevici, kako bi se od nje oprostili i utehu pružili neutešnoj porodici. Posle opela deo njih, a ipak u stotinama metara dugoj koloni, pratili su Jovanu do večne kuće. Drhtaj, tuga i suze na svačijem licu, pretežak dan, juče Uroša danas Jovan ispratiše.

Porodica skrhana bolom, majka otac, sestra, deda. Jole, Jole, ode meni moja Jole, sačekaće te Uroš sine... jaukala je majka... Juče su išli Uroša da prate, danas je Uroševa porodica ispratila Jovanu. Trebalo je da se orode, da familija postanu ali ih zla sudbina nesrećom sastavi.

Selo u boli, neverici, ne mogu da poveruju šta ih snađe, ode im dete na koje su ponosni bili, kome su se za svadbu spremali.

- Zar umesto venčanicu da obuče, u beli je kovčeg položiše, mesto barjaka beli krst nose, omladina umesto cveće na venčanje da im nosi, na groble ga doneše, zar onakva zlatna deca izginuše, kuku nama, ko će ovo izdržati, roditelji pusti, kukavice sinje - šaputale su žene uzdišući i brišući suze.

Jovana je završila Poljoprivredni fakultet, zajedno sa Urošem radila je u požeškoj Budimki. Zajedno su putovali i provodili slobodne dane, planirali uskoro da se venčaju ali ih je poslednji put koštao života. U Kremnima, u vikendici Uroševe bake, Uroša je dok se tuširao ubila struja ali i Jovanu koja je pokušala život da mu spase.

U Požegi je juče bio dan žalosti, žalostan je i današnji ali i dani koji dolaze, ovolika tuga ne odlazi lako. Godina koja je tek počela, donela je tragediju po kojo će je Požežani dugo pamtiti.

Video: Voz umalo pregazio tinejdžere: Mašinovođa kočio kao lud, klinci privedeni

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Olja trst

    Mogli su zajedno ili bar blizu da ih ostave da zajedno pocivaju.

  • Neko

    Iskreno saučešće porodicama,ovo je stvarno tužno!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima