≫ 

Na dan sahrane Đorđa Balaševića u Novom Sadu biće proglašen Dan žalosti

Novosađani se i dalje se okupljaju na glavnom gradskom trgu

  • 8
Đorđe Balašević Foto: ATA images

Gradonačelnik Miloš Vučević odlučio je da će dan sahrane Đorđa Balaševića biti proglašen za Dan žalosti, saznaje NS Uživo.

Zastave širom grada večeras stoje na pola koplja, dok je Gradska kuća prvi put u svojoj istoriji u potpunom mraku.

Novosađani se i dalje se okupljaju na glavnom gradskom trgu, a nekolicina njih je zapalila sveće ispred porodične kuće Balaševićevih.

Gradonačelnik Novog Sada danas se preko društvenih mreža oprostio od Balaševića.

- "Naposletku, ti si dobro znala ko sam ja, otkud sad te suze, moja mila... ", rekao si jednom, i da, naposletku, moj veliki Đole, bio si u pravu - svi smo mi dobro znali ko si ti, da si ti taj novosadski večiti mladić, onaj uvek nasmejani dečko, koji nas je svojim neponovljivim duhom toliko često zasmejavao, ali nam i mamio suze. Da, mi znamo ko si ti - onaj koji je uhvatio dušu našeg grada i onaj koji je bio jedan od retkih sa srcem da o toj duši može tako lepo da peva. Zato nema suza, dragi naš Đole, jer legende nikad ne umiru. Tvoji stihovi će zauvek lutati ulicama našeg grada, biće u srcima zaljubljenih na obali Dunava, biće na usnama nekih novih provincijalki dok one ne slete niz hodnik Studenjaka, odzvanjaće Čivutskim vrtom i spominjaće se i na Svetog Jovana i na Bogojavljensku noć. Mirno spavaj, druže naš, velikani nikad ne umiru. Novi Sad će te zauvek pamtiti - napisao je Vučević.

Video: Novosađani se okupljaju na Trgu slobode i opraštaju od Balaševića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grga

    19. februar 2021 | 22:16

    Drebalo bi u ExJu

  • Lujo

    20. februar 2021 | 09:27

    A da guslari i gangaši koji su odnekud šlegli u Novi Sad i Srbiju ne budu protiv? Mogu oni uteći sa kamenjara ali ne može kamenjar iz njih.

  • DaDa

    20. februar 2021 | 09:18

    Naš a svetski. Bio je bolji i lepši deo naših života. Hvala mu na svemu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA