≫ 

Ostavili tek rođenu bebu, a sada im je vraćena. Gajiće je s nanogicom: Nesvakidašnji slučaj u Srbiji

Izvor Telegrafa.rs navodi da je tužilaštvo od početka istrage ovog nesvakidašnjeg slučaja dosledno zahtevalo zatvorsku kaznu za nesavesne roditelje

  • 23
Beba plače Foto: Pixabay

Beba iz Klenja, kod Bogatića, koju su otac i majka sredinom jula prošle godine, sa namerom da je se otarase, ostavili kod traktora u svom dvorištu, a onda je ujutro, navodno slučajno, otac pronašao i odneo u Dom zdravlja, posle sedam meseci je zauvek u zagrljaju svojih roditelja.

Da li je to najbolje rešenje za dete koje je prvobitno odbačeno, pitanje je koje se nameće u ovom malom mestu. Svakako, oni su dečaka preuzeli od hranitelja, gde je od rođenja bio smešten. Prethodno, nakon što ga je otac "pronašao" izvesno vreme je proveo u lozničkoj bolnici, odakle su ga izveli socijalni radnici i po želji starije braće u matične knjige upisali ime Petar.

Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu je pokrenulo istragu protiv roditelja, ali ipak neće biti sudskog postupka. Otac T. D. (50) i majka T. D. (47) su nedavno priznali krivična dela i potpisali sporazum sa tužilaštvom. Zbog krivičnog dela promena porodičnog stanja otac je dobio 6, a majka zbog krivičnog dela kršenje porodičnih obaveza 5 meseci kućnog zatvora.

- Oni su potpisali sporazum o priznanju izvršenja krivičnih dela, a narednih dana Osnovni sud treba da potvrdi sporazum i donese pravosnažnu presudu. Izrečenu kaznu će izdržavati kod kuće, sa elektronskim nadzorom, kako je odobreno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija - potvrdio je Aleksandar Protić, portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu.

Izvor Telegrafa.rs navodi da je tužilaštvo od početka istrage ovog nesvakidašnjeg slučaja dosledno zahtevalo zatvorsku kaznu za nesavesne roditelje.

- Svaka druga kazna, osim zatvora, bila bi samo opomena, a ovo su ozbiljna krivična dela i tužilaštvo iz tog razloga nije razmatralo uslovnu ili neku drugu kaznu. Ovako, oni će biti kod svoje kuće sa svojim detetom, a kada počnu da izdržavaju kazne oni mogu da podnesu zahtev da je izdržavaju naizmenično ukoliko jedan roditelj treba da ide da radi - navodi izvor Telegrafa.rs.

beba majka spavaju san Foto: Shutterstock

I socijalni radnici su, kao roditelji odlučujući da prihvate kaznu kućnog zatvora, procenili da je za dečaka najbolje da odrasta u biološkoj porodici. Od hranitelja su ga preuzeli pre nekoliko dana u Centru za socijalni rad.

- Bilo je dirljivo, svi su plakali - naveli su očevici koji su prisustvovali događaju.

Vest da je u dvorištu, kod traktora, 17. jula prošle godine pronađeno ostavljeno novorođenče je šokirala javnost. Inspektori policijske stanice u Bogatiću su za dva dana razrešili slučaj.

- Beba je, navodno, pronađena u petak ujutro, a već u nedelju kada je majka upućena na ginekološki pregled usledio je veleobrt. Ispostavilo se da se sama porodila iza kuće, makazama odsekla pupčanik i ostavila dete, a otac navodno o tome nije ništa znao. On je još zavaravao tragove inspektorima pričom kako je ujutro video automobil koji se zaustavio ispred kuće, pa je, navodno, neko ostavio bebu - podsećaju u policijskoj stanici u Bogatiću.

Supružnici već imaju troje odrasle dece, zbog čega u selu nisu mogli da shvate njihov postupak.

O majci su svi govorili sve najlepše i pretpostavljali da je prikrivala trudnoću zbog sramote što će u poznim godinama ponovo postati majka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zora

    20. februar 2021 | 18:47

    Neka im je sa srećom, hvala Bogu te su se dozvali pameti.

  • Mile

    20. februar 2021 | 20:58

    Dok oni bacaju decu,moja se 10 god.bore za porod.Boze kome sve daješ decu,nek su samo zivi izdravi.

  • Zlo

    20. februar 2021 | 19:05

    I najgore psihopate, ubice, pedofili i kriminalci imaju više morala i savesti nego srpske sudije. I pacovi imaju više etike. Ovako nešto ne može da se desi ni u plemenima Amazona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA