• 36

Srbija je ponovo uspela: Novac za lečenje malog Petra skupljen je za manje od 48 sati!

"Ljudi, vi ste neverovatni, vi ste divni... Ponosni smo na vas. Neka vas Bog čuva"

  • 36
Petar Micic

Foto: budihuman.rs

Upravo nam je stigla najlepša vest dana - skupljen je novac za lečenje malog Petra Mićića (10). Srbija je ponovo uspela ono što bi malo ko, za manje od 24 sata prikupili smo 150.000 evra za Petrov put u Štutgart. Ono što je pre samo 2 dana delovalo kao teška misija, jer je rok bio 7 dana za skupljanje novca, ispostavilo se da je samo dodatna motivacija u ovoj borbi.

- Objavite svi, skupili ste novac za Petra! Za manje od 24 sata borbe skupili ste novac potreban za Petrovo lečenje u Nemačkoj bolnici (150.000 evra), a pored toga pomogli ste Petrovoj porodici da plati troškove boravka za vreme lečenja (40.000 evra) kao i troškove puta u Nemačku (4.000 evra) - objavljeno je na Instagram stranici preko koje se skupljao novac za Petrovo lečenje.

- Ljudi, vi ste neverovatni, vi ste divni... Ponosni smo na vas. U Petrovo ime i u ime cele njegove porodice, beskrajno vam hvala! Takođe veliko hvala timu koji je vodio ovu borbu i zajedno sa vama pobedio za samo dva dana. Neka bas Bog čuva - dodaje se.

Petar je rođen 4.10. 2010. godine u Kragujevcu. Njegovo bezbrižno detinjstvo je prekinula užasavajuća dijagnoza da se u njegovom telu razvija zloćudni rak (sarkom u levoj nozi) koji se širi velikom brzinom. U pitanju je vrsta kancera od koje oboleva 4 dece od 1.000.000.

Bolnica za lečenje sarkoma kod dece, u Štutgartu je pristala da Petar tamo nastavi lečenje. Neophodna je operacija, terapije i rehabilitacija. Klinici treba da se uplati 150 000 evra za 190 dana boravka, koliko je neophodno. Petru su potrebna sredstva i za putne troškove i smeštaj - navodi se na sajtu Humanitarne fondacije "Budi human".

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    Bravooo!!!! Idemo dalje, sledeće dete kome je hitno potrebna pomoć, neka objavi Telegraf!!!

  • Vuk

    Živio derane mali, da se vratiš zdrav!!!

  • Dunja

    Bravo!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima