• 5

Đorđe (20) je rođen sa invaliditetom: Uz pomoć hrabre majke on može sve. Postao je i preduzetnik

, Telegraf

Jasmina i Đorđe veruju da će njihov način rada biti prepoznatljiv

  • 5
Djordje Spasojevic, Cacak

Đorđe Spasojević Foto: RINA

Jedan mali stan u centru Čačka pretvoren je u neobičan atelje, a umetnik koji u njemu stvara mladić je za primer mnogima. Đorđe Spasojević (20) rođen je sa invaliditetom, ali svojim trudom i zalaganjem uspeo je da postane čak i mladi preduzetnik, a sve uz nesebičnu podršku majke Jasmine.

- Pored svih poteškoća Đorđe je završio Specijalnu školu, smer za pomoćnika grafičira i knjigovesca i već tad se videlo da ima spretne ruke i da je jako talentovan. Želela sam nekako da ga usmerim, da mu pomognem da svoju pozitivnu energiju iskaže na najbolji mogući način i u tome smo zajedno uspeli.

Pravimo unikatne ukrase, magnete i svi koji su ih videli su oduševljeni jer se oseća ta ljubav i požrtvovanost sa kojom je to sve rađeno. Đorđe je sada preduzetnik, koji je mene zaposlio u firmi i to je za njega jedna velika životna stvar - kaže za Rinu Jasmina Spasojević.

Đorđe je napravio svoju kreativnu oazu, svet u kom nadahnuća i mašte nimalo ne manjka. Njegov primer najbolji je dokaz koliko je podsticaj najbližih jako važan kako bi građani sa invaliditetom u Srbiji živeli mnogo bolje i kvalitetnije.

Nije lako, ali je svakako moguće i ostvarljivo, samo je potrebno veliko strpljenje, trud, a pre svega ljubav kao osnovni pokretač svega.

- Zajedno smo spojili lepo i korisno. Od drveta, ali uz pomoć modernih tehnika pravimo suvenire i ukrase. Uradili smo i magnete sa slikama starog Čačka, kao i starog Beograda, Užica, stigli smo i do savremenijih, do Londona. Imamo još puno ideja, za koje se nadam da ćemo ih uspeti realizovati - dodala je ova hrabra majka.

Jasmina i Đorđe veruju da će njihov način rada biti prepoznatljiv, a prvenstveno služiti kao motiv i inspiracija svima koji u porodici imaju osobu sa invaliditetom, kako bi nastavili borbu.

- Volela bih da drugi roditelji pronađu sebe isto ovako, kao što sam ja pronašla u tome što sam pomogla Đorđu da bude neko - zaključila je Jasmina.

Upravo maštarije porodice Spasojević stvaraju bolju i svetliju budućnost za vlasnika ove firme čiji su vredni radnici Đorđeva porodica.

Video: Dragana je rodila četvoro zdrave dece, danas su svi invalidi: Naša snaga je u smehu

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima