≫ 

Posle najuspešnije akcije ikad: Mali Petar, koji boluje od sarkoma, krenuo u Nemačku na lečenje

Za lečenje ovog dečaka bilo je potrebno 150.000 evra, a novac je sakupljen za malo više od 48 sati

  • 7
Petar Mićić

Foto: Instagram/ sviuzpetramicica

Preslatki dečak Petar Mićić (10) iz Kragujevca, koji boluje od sarkoma potkolenice, a za koga je svota novca od 150.000 evra skupljena za malo više od 24 sata, danas je krenuo u Nemačku na lečenje.

- Uz Božiju pomoć i pomoć svih vas neverovatnih i humanih ljudi, naš Petar je jutros krenuo na lečenje u Nemačku.

Nema reči koje mogu da opišu njegovo zadovoljstvo, radost što je dobio šansu i njegovu veru u uspešno lečenje. Ulili ste Petru snagu i samopouzdanje. Porodica Petra Mićića još jednom želi da vam se svima zahvali za sve što ste učinili za Petra i njih. Srećno Peki, čekamo te - objavljeno je na Instagram stranici "Svi uz Petra Mitića".

 

Njegov otac Goran rekao je za Telegraf.rs da je to bila najuspešnija akcija u Fondaciji Budi human - da se za malo više od 48 sati prikupi tolika količina novca.

Podsetimo, Petar je rođen 4.10. 2010. godine u Kragujevcu. Njegovo bezbrižno detinjstvo je prekinula užasavajuća dijagnoza da se u njegovom telu razvija zloćudni rak (sarkom u levoj nozi) koji se širi velikom brzinom. U pitanju je vrsta kancera od koje oboleva 4 dece od 1.000.000.

Bolnica za lečenje sarkoma kod dece, u Štutgartu je pristala da Petar tamo nastavi lečenje. Neophodna je operacija, terapije i rehabilitacija. Klinici treba da se uplati 150 000 evra za 190 dana boravka, koliko je neophodno. Petru su potrebna sredstva i za putne troškove i smeštaj - navodi se na sajtu Humanitarne fondacije "Budi human".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA