• 7

Posle najuspešnije akcije ikad: Mali Petar, koji boluje od sarkoma, krenuo u Nemačku na lečenje

, Telegraf

Za lečenje ovog dečaka bilo je potrebno 150.000 evra, a novac je sakupljen za malo više od 48 sati

  • 7
Petar Mićić

Foto: Instagram/ sviuzpetramicica

Preslatki dečak Petar Mićić (10) iz Kragujevca, koji boluje od sarkoma potkolenice, a za koga je svota novca od 150.000 evra skupljena za malo više od 24 sata, danas je krenuo u Nemačku na lečenje.

- Uz Božiju pomoć i pomoć svih vas neverovatnih i humanih ljudi, naš Petar je jutros krenuo na lečenje u Nemačku.

Nema reči koje mogu da opišu njegovo zadovoljstvo, radost što je dobio šansu i njegovu veru u uspešno lečenje. Ulili ste Petru snagu i samopouzdanje. Porodica Petra Mićića još jednom želi da vam se svima zahvali za sve što ste učinili za Petra i njih. Srećno Peki, čekamo te - objavljeno je na Instagram stranici "Svi uz Petra Mitića".

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Svi uz Petra Mićića (@sviuzpetramicica)

Njegov otac Goran rekao je za Telegraf.rs da je to bila najuspešnija akcija u Fondaciji Budi human - da se za malo više od 48 sati prikupi tolika količina novca.

Podsetimo, Petar je rođen 4.10. 2010. godine u Kragujevcu. Njegovo bezbrižno detinjstvo je prekinula užasavajuća dijagnoza da se u njegovom telu razvija zloćudni rak (sarkom u levoj nozi) koji se širi velikom brzinom. U pitanju je vrsta kancera od koje oboleva 4 dece od 1.000.000.

Bolnica za lečenje sarkoma kod dece, u Štutgartu je pristala da Petar tamo nastavi lečenje. Neophodna je operacija, terapije i rehabilitacija. Klinici treba da se uplati 150 000 evra za 190 dana boravka, koliko je neophodno. Petru su potrebna sredstva i za putne troškove i smeštaj - navodi se na sajtu Humanitarne fondacije "Budi human".

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima