≫ 

Neverovatni snimci Minje, koja do pre mesec dana nije mogla sama ni da sedi: Sada crta i osmehuje se

"Vidi, mama, šta ja umem. Vidi, tata, kako je ovo lepo znati"

  • 7

Devojčica Minja Matić, koja je pre nešto manje od mesec dana primila skupi lek zolgensmu i koja do tog trenutka ništa samostalno nije mogla da radi, uključujući sedenje i držanje glavice uspravno, sada pravi svoje prve pokrete. Na snimku koji su objavili njeni roditelji, Minja sedi, drži olovku i crta. Prilično ohrabrujući prizori za devojčicu za koju se cela Srbija borila.

- Vidi, mama, šta ja umem. Vidi, tata, kako je ovo lepo znati. Tata i mama, hvala vam što ste verovali. Moja divna armija dobrih i humanih ljudi, zbog vas sam uspela i nastaviću da budem još jača. Verujem i ja sada u sve. Novi život je ispred mene - napisali su Minjini roditelji u njeno ime na Instagram profilu "Za Minjinu šansu".

Baš kao i u slučaju Sofije Markuljević, gde je napredak više nego očigledan, ovim snimkom smo se uverili da sve ide po planu i za Minju.

- Hvala vam što ste nam pružili šansu da verujemo i borimo se. Minja vam obećava da će iz ove borbe izaći kao pobednik - rekli su Minjini roditelji.

Minja je trenutno na klinici u Los Anđelesu, kao i mala Sofija Markuljević, koja boluje od iste bolesti. Kako su nam pre nekoliko dana preneli njeni roditelji, počela je i sa fizikalnim terapijama i vežbicama.

Minja je umiljata i nežna devojčica. Rodila se 6. oktobra 2019. godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć.

Ispostavilo se, nažalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Minja je bila jedno od petoro dece za koje je Srbija za manje od godinu dana skupila po neverovatnih 2,4 miliona dolara. Sofija, Minja, Anika, Lana i Oliver sada su na putu izlečenja zahvaljujući tome.

Srbija je pre nekoliko dana krenula u novu, identičnu borbu, za šestomesečnog Gavrila.

Umiljat i nežan Gavrilo Đurđević nema ni pola godine, a već se bori sa opakom bolešću. Prva tri meseca se lepo razvijao i napredovao. Međutim, roditelji su primetili da prestaje da pomera ruke i noge, i da otežano diše. Utvrđeno je da boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1.

Za Gavrilovu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Gavrilu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA