Ministarstvo kulture pozvalo novinare koji su istupili iz radne grupe da preispitaju odluku

Ministarstvo kulture i informisanja smatra da na narednom sastanku, koji je planiran ovog meseca, ima prostora da se razmotre sve aktuelne teme koje su vezane za bezbednost i zaštitu novnara

  • 0
Pisanje, kucanje, laptop, posao, student, učenik Foto: Pixabay

Ministarstvo kulture i informisanje pozvalo je udruženja i asocijacije koje su istupile iz Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara da još jednom preispitaju svoju odluku, kako bi, ističu, zajednički nastavili da stvaraju bolje medijsko okruženje.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Nezavisno udruženje novinara Srbije, Asocijacija medija, Asocijacija onlajn medija i Poslovno udruženje Asocijacije nezavisnih lokalnih medija "Lokal pres" danas su istupili iz te radne grupe, zbog, kako navode, ignorisanja napada i ugrožavanja bezbednosti novinara i medija u Srbiji.

Prethodno je istupila i Fondacija "Slavko Ćuruvija".

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva kulture, za tri meseca rada Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara pokazala je da može zajedno, ne samo svojim predlozima, već i konkretnim delovanjem, da pruži veliki doprinos da se bezbednosni položaj novinara poboljša i da se njihova zaštita podigne na viši nivo.

Podsećaju da je realizacija projekta "SOS telefon" samo jedan mali ali značajan korak u tom procesu.

Ministarstvo kulture i informisanja smatra da na narednom sastanku, koji je planiran ovog meseca, ima prostora da se razmotre sve aktuelne teme koje su vezane za bezbednost i zaštitu novnara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA