≫ 

Umesto kazne, zrenjaninski maloletnici koji su počinili krivična dela pomagaće životinjama

Kako su ocenili u udruženju "Zelene šape", ta vaspitna mera treba da utiče na razvoj i jačanje lične odgovornosti maloletnika

  • 9
pas psi kuca kućni ljubimac Foto: Pixabay

Udruženje ljubitelja životinja i prirode "Zelene šape" zaključilo je sa Centrom za socijalni rad u Zrenjaninu sporazum o saradnji koji predviđa uključivanje maloletnih počinilaca krivičnih dela u društveno koristan rad, kao vid vaspitne mere.

Kako piše danas portal Zrenjaninski.com, maloletnici će biti uključeni u aktivnosti koje imaju za cilj pomoć napuštenim životinjama i prirodi.

Kako su ocenili u udruženju "Zelene šape", ta vaspitna mera treba da utiče na razvoj i jačanje lične odgovornosti maloletnika, kao i na vaspitavanje i pravilan razvoj ličnost, kako bi se obezbedilo njihovo ponovno uključivanje u društvenu zajednicu.

- Svrha rada, odnosno posla koji maloletnik treba da obavi, mora biti usmerena prvenstveno na uklanjanje štetnih posledica krivičnog dela zbog čijeg činjenja mu je izrečena posebna obaveza - objašnjavaju u udruženju "Zelene šape".

Aktivisti ovog udruženja se nadaju da će na ovaj način pravilno usmeriti i naučiti maloletnike pravim vrednostima, za dobrobit životinja i prirode.

Video: Zastrašujuć prizor: Pljačkao i tukao nemoćnog starca (83), stiže ga kazna!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ANTIROM

    14. mart 2021 | 08:07

    JADNE TE ZIVOTINJE ,STA SU ONE KRIVE

  • A ja

    14. mart 2021 | 08:26

    Pimislih da pomazu u seoskom domacinstvu. Da ciste stale ..

  • D. M.

    14. mart 2021 | 08:25

    Teško da će se u njihovim glavama išta promeniti. Jednom monstrum, uvek monstrum!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA