Koje mere će važiti na granici u vreme katoličkog Uskrsa? Štab tek treba da razmatra rešenja

"Mislim da ćemo morati ozbiljnije mere da preduzmemo, da li će to biti testiranje na granici, videćemo", rekao je epidemiolog Tiodorović

  • 2
Granica Crna Gora Foto: Rina.rs

O merama koje će važiti na granici tokom katoličkog Uskrsa, kada se očekuje dolazak velikog broja građana Srbije iz inostranstva, raspravljaće se na sledećoj sednici Kriznog štaba, kaže epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović.

On je za Tanjug rekao da su mere na granici tokom praznika važna tema i da se mora na sledećoj sednici precizirati.

- Mislim da ćemo morati ozbiljnije mere da preduzmemo, da li će to biti testiranje na granici, videćemo. Što se tiče stranih državljana tu nema dileme, oni koji dolaze moraju da imaju PCR negativan, poslednja 72 sata. Očekujemo veliki priliv naših državljana koji rade u Zapadnoj Evropi - rekao je on.

On je naveo da državljani Srbije koji rade u inostranstvu imaju ustavom zagarantovano pravo da uvek mogu da uđu u zemlju i bez PCR testa.

- Sigurno će biti preporuka za naše građane koji uđu bez PCR testa da moraju u samoizolaciju deset dana. Da bi to izbegli mogu da se testiraju i ukoliko imaju negativan PCR mogu istog dana da izađu iz samoizolacije. Kontrola će morati da bude rigorozna - naveo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ma

    19. mart 2021 | 15:54

    Lagano, sta vas briga, kakve mere...cekajte da prodje Uskrs, da neko malo dete nastrada, pa tek onda uvodite nove mere na granici, prebacujte i mladje na online...sramota...neko ce kad tad morati da odgovara za ovakvu neodgovornost prema gradjanima...a da, deli se pomoc...koju ce vecina na lecenje i sahrane da utrosi...ekonomija iznad zivota nova parola...

  • Sonja

    19. mart 2021 | 17:50

    A hocete li im odmah saopstiti da li su negativni ili pozitivni na koronu?Naravno da ne.Ali zato nas planirate da zatvorite za Uskrs kao i prosle godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA