≫ 

Dve tone klaničnog otpada pronađeno u okolini Obrenovca: Širio se smrad, u džakovima bile cele kosti

Ovakva vrsta otpada nakon određenog perioda otpočinje proces razgradnje i postaje dostupna psima lutalicama i glodarima koji otpad dalje šire

  • 5
Deponija, smeće, đubre Foto: Pixabay

Oko dve tone životinjskog otpada bačenog uz glavni put u Mesnoj zajednici (MZ) Mladost kod Obrenovca prvi je primetio, a zatim i opštinskoj komunalnoj inspekciji prijavio Bora Tašković, meštanin Mladosti.

Kako kaže ovaj čovek za RTV Mag, na ovom mestu se često odlaže otpad, ali ovo je prvi put da je odložen i otpad životinjskog porekla koji je primetio i zbog neprijatnog mirisa koji je počeo da se širi sa deponije.

- Pre 4, 5 dana, prolazio sam ovde biciklom, pogledao sam tu... tu su bile šperploče... Video sam da je nešto neobično pokriveno. Otišao sam tamo i video šta sam video... To su cele kosti u džakovima. Neko je to verovatno noću istovario. Da nisam primetio, verovatno bi stajalo tu dok ne bi počelo da smrdi, da truli - prepričava Tašković.

Predstavnici veterinarke inspekcije Beograd izašli su, nakon njegove prijave, na teren.

Uklonjeni klanični otpad odnet je do jedne od kafilerija, gde će na propisan način, uz kontrolu inspekcije, biti uklonjen.

Neadekvatno odlaganje životinjskog otpada opasno je ne samo po životnu sredinu, već i po zdravlje ljudi. Ovakva vrsta otpada nakon određenog perioda otpočinje proces razgradnje i postaje dostupna psima lutalicama i glodarima koji otpad dalje šire.

- Potrudićemo se u narednom periodu da posvetimo pažnju baš klanicama, jer oni moraju da ispoštuju određenu proceduru za uklanjanje klaničnog konfiskata. Ovo svakako nije način. Zagađuju životnu sredinu i biće kažnjeni ako nastave tako da rade - kaže Svetlana Perišić, načelnica Komunalne inspekcije.

Video: U okolini Šida iznikla divlja deponija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miro

    21. mart 2021 | 09:52

    Bre dve tone klanickog otpada a niko nista nije znao.Ko je za to kriv i odgovoran u zatvor

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA