"Drugari, vidite šta ja umem": Preslatka Minja nakon primljenog skupog leka rukama dodiruje stopala

Minja je trenutno na klinici u Los Anđelesu

  • 29
Minja Matić

Minja Matić Foto: Instagram "Za Minjinu šansu"

"Drugari, vidite šta ja umem" napisano je uz fotografiju preslatke male heroine Minje Matić iz Kragujevca, koja ručicama hvata svoja stopala podignuta u vazduh. 

Devojčica koja je do skoro gledala lopticu koju nije mogla sama da uzme, drugu decu dok trče, disala uz pomoć mašine, sad može da izvede ono što je delovalo neostvarivo - da dodirne svoje nožice.

Preslatku Minju bolest je pratila 24 sata dnevno.

Sve što je htela da uradi, nije mogla.

Ali zato sad Minja na fotografiji, koja je objavljena na društvenim mrežama, leži na ležima i podiže svoje nožice bez problema. I dodiruje ih...

Drugari, vidite šta ja umem 🍀💚Objavljuje Za Minjinu šansuSubota, 20. ožujka 2021.

 

 

Minja je trenutno na klinici u Los Anđelesu, kao i mala Sofija Markuljević, koja boluje od iste bolesti. Počela je i sa fizikalnim terapijama i vežbicama.

Minja je umiljata i nežna devojčica. Rodila se 6. oktobra prošle godine. Tokom prva tri meseca lepo je napredovala. Niko nije mogao da nasluti da će nešto krenuti po zlu. Roditelji su primetili da Minja postepeno prestaje da pomera noge i ruke, otežano diše, slabije jede. Odmah su potražili pomoć. Ispostavilo se, na žalost, da se radi o retkoj i izuzetno teškoj neuromišićnoj bolesti - Spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Bolest je vezana za mutaciju gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Ne utiče na mozak i kognitivne funkcije.

Video: Lepe vesti iz Amerike: Minja je pre samo mesec dana primila lek, a sad već pravi prve pokrete

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    21. mart 2021 | 13:11

    Bravo andjele mali. Neka te bog cuva kao i svako dete.

  • JS

    21. mart 2021 | 12:48

    Živa bila, srečno i zdravo rasla, na zadovoljstvo roditelja. Bezbrižno odrastanje, ti žele svi dobri ljudi devojčice preslatka.🥰🥰🥰💕💕💕

  • Zare

    21. mart 2021 | 12:56

    Ziva i srecna bila lepoto!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA