≫ 

Lončar za rusku nacionalnu televiziju: Srbija se oslanjala na svoje resurse i sama borila za vakcine

Ministar zdravlja Lončar za ruski nacionalni medij istakao da se Srbija borila za vakcine bez čekanja da joj neko pomogne

  • 3
VOL STRITD ZURNAL SRBIJA VAKCINACIJA vakcina korona Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Srbija se u pogledu nabavke vakcina oslanjala na svoje resurse i sama se borila za vakcine, bez čekanja da joj neko pomogne, pokloni ili da milostinju, izjavio je danas ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar u intervjuu za rusku nacionalnu televiziju Vesti TV.

Kako navodi ruska televizija, Srbija je ostvarila izuzetno značajan rezultat u oblasti imunizacije građana, a po stopi vakcinacije prestigla je celu Evropsku uniju po broju vakcinisanih na milion stanovnika, prenosi Tanjug.

Veliki deo intervjua ministra Lončara, kako navode iz Ministarstva zdravlja, posvećen je i saradnji dveju zemalja u pogledu proizvodnje vakcine Sputnjik V u Srbiji.

- U ovom momentu, baš svaka zemlja na svetu želela bi da ima pogon za proizvodnju vakcina. Zahvalni smo našem predsedniku Aleksandru Vučiću i predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu koji su se složili oko toga da se ruska vakcina proizvodi u Srbiji. Taj projekat moramo sprovesti što je pre moguće jer je to u interesu zdravlja svih građana Srbije - kazao je Lončar.

Ruske Vesti TV navode da će proces proizvodnje vakcine Sputnjik V u Srbiji otpočeti veoma brzo, a da će se obavljati u Institutu za virusologiju i vakcine Torlak, koji je jedan od najstarijih instituta te vrste na svetu.

Video: Lončar: Nove mere su jedino rešenje da sačuvamo živote

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • General

    21. mart 2021 | 14:31

    Ma smi Srbi poput tigrova. Svaki dan neko rikne 😛

  • haj

    21. mart 2021 | 16:23

    Svakoje mogo da nabavi te vakcine kad su bez para ali srbija je pristala dase testiraju te vakcine u srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA