Gume plivaju Drinom, nataložene kod Kućice na steni: "Reka treba da služi na ponos, a ne na sramotu"

Nadležne inspekcije pojačaće kontrole na terenu, a počinioci ukoliko budu uhvaćeni na delu biće strogo sankcionisani

  • 6
Čišćenje Drine, gume Foto: Rina.rs / JKP 12. septembar

Ogromna količina otpada u vodotokovima srpskih reka, nažalost nije retkost, ali neprijatno iznenađenje doživeli su žitelji Bajine Bašte nakon što je u Drini primećen veliki broj bačenih guma i to nataloženih u rečnom koritu kod Kućice na steni, koja je svojevrsni simbol ove opštine.

- To je pravo ruglo, naročito na takvoj turističkoj lokaciji. Pojedinim ljudima koji nemaju svest o ekologiji najlakše je da gume bace u vodu, ali to je nedopustivo. Trajne posledice ostaju po biljni i životinjski svet, ali i za čoveka - rekao je za RINU Milan Nikolić iz Bajine Bašte.

Revoltirani zbog ovakvog prizora meštani su se organizovali i izvadili gume iz reke, a njihov transport izvršilo je JKP "12. septembar" iz Bajine Bašte iako to nije u njihovoj nadležnosti.

- Reka Drina treba da nam služi na ponos, a nikako na sramotu, što je sada bio slučaj. Nadamo se da se ovakve slike više neće ponavljati i da će do svesti pojedinaca konačno dopreti koliko je važno da zbog nas, ali i zbog naše dece i budućih generacija sačuvamo ono što nam je priroda nesebično dala - rekao je Milan.

Nadležne inspekcije pojačaće kontrole na terenu, a počinioci ukoliko budu uhvaćeni na delu biće strogo sankcionisani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nole

    26. mart 2021 | 13:18

    Tuga. To je naše ogledalo 😭

  • Гаргамел

    26. mart 2021 | 13:16

    Кад би плаћали за старе гуме као за старе и неисправне акумулаторе тешко да би их више неко бацао а и да баци нашао би се неко да их узме из природе. Јел неко у скорије време виде бачен акумулатор ! ?

  • Viki

    26. mart 2021 | 14:26

    To mora da se radi zajedno sa BiH. Drina je zajednicka granicna reka. Moramo svi da brinemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA