Dr Janković: Ne kritikujemo ljude koji imaju strahove, već ideološke protivnike vakcinacije

Janković je, posle sastanka sa predstavnicima studenata Beogradskog univerziteta, poručio da je sa njima razgovarano o značaju vakcinacije, te istakao da su sve vakcine protiv kovida -19 dobre

  • 12
Konferencija, Korona virus, krizni stab Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je danas da niko ne kritikuje ljude koji imaju dileme i strahove po pitanju vakcinacije, već ideološke protivnike imunizacije i nauke.

Janković je, posle sastanka sa predstavnicima studenata Beogradskog univerziteta, poručio da je sa njima razgovarano o značaju vakcinacije, te istakao da su sve vakcine protiv kovida -19 dobre.

Janković kaže da je jedno od pitanja bilo da li je dozvoljena vakcinacija osobama sa epilepsijom i ukazao da je to moguće ukoliko je bolest stabilna i ukoliko neurolog da "zeleno svetlo".

Naveo je i da je za anemične ljude preporuka da prime vakcinu, kao i za pacijente sa malignim oboljenjima, u slučajevima kada je bolest u stabilnoj fazi.

- Odgovor na vakcinu može da bude slabiji, ali delimična zaštita je bolja nego nikakva. Bezbednost vakcina nije ni najmanje umanjena. Sve vakcine koje su na raspolaganju protiv kovida-19 su bezbedne i za osobe sa oslabljenim imunskim odgovorom -  rekao je Janković novinarima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kоза

    7. april 2021 | 13:41

    Joj bre lakse nam je bilo 2020 s koronom nego 2021 s vakcinama. Ostavite vise ljude da zive i sami biraju sta ce sa svojim zivotom.

  • Cc

    7. april 2021 | 14:02

    Pa samo milion ljudi se revakcinisalo u Srbiji znači ostatak Srbije su antivakseri 🤣

  • Todor

    7. april 2021 | 14:19

    Zasto se vakcinisani plase nas koji to ne zelimo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA