• 21

Ministar urbanizma Crne Gore u poseti Gradskom zavodu za veštačenja Beograd

Mitrović je posetio i Gradski zavod za veštačenja iz Beograda kao najeminentniju ustanovu ovog tipa u Srbiji i na Balkanu

  • 21
Gradski zavod za vestacenja Beograd

Foto: Gradski zavod za vestačenja Beograd

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović, bio je u trodnevnoj poseti Srbiji. Tom prilikom obavio je niz sastanaka sa ministrima i predstavnicima institucija Republike Srbije, a bio je i u poseti kod Patrijarha srpskog Porfirija.

Mitrović je posetio i Gradski zavod za veštačenja iz Beograda kao najeminentniju ustanovu ovog tipa u Srbiji i na Balkanu. Tom prilikom razgovarao je sa rukovodstvom Gradskog zavoda za veštačenja i razmenili su iskustva vezana za poslove kojima se bave.

Gradski zavod za vestacenja Beograd

Foto: Gradski zavod za vestačenja Beograd

Gradski zavod za veštačenja se pored poslova veštačenja u sudskim i upravnim postupcima bavi i procenama vrednosti imovine i kapitala privrednih subjekata, procenama vrednosti izvedenih radova, procenama imovine prilikom stečajnih postupaka kao i revizijom projekata, stručnim nadzorom i tehničkim pregledima objekata.

Ova ustanova je u prethodnih nekoliko godina imala veliku ulogu vezanu za izgradnju auto puteva i Železnica u Republici Srbiji. Vršili su usluge procena u postupku eksproprijacije prilikom rešavanja imovine, ali su učestvovali i u ekspretizama vezanim za izgradnju auto puteva kao i u izradi izveštaja o tehničkim pregledima u toku izgradnje auto puta.

Gradski zavod za vestacenja Beograd

Foto: Gradski zavod za vestačenja Beograd

Pre ove posete, Mitrović se sastao sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislavom Momirovićem i tom prilikom su razgovarali o obnovi pruge Beograd – Bar.

Sa ministarkom zaštite životne sredine, Irenom Vujović, ministar Mitrović je dogovorio potpisivanje memoranduma o saradnji kojim će se bliže definisati zajedničke aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.

Ministar Mitrović je ovom prilikom posetio i Urbanistički zavod Beograda, kao i Zavod za urbanizam Novog sada.

(Telegraf.rs/PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    Te licemere iz CG ne primati, njima samo recipročno.

  • Dejan

    Mislim da je u Crnoj gori potrebno vestacenja na sve strane. Da se utvrde neke stvari iz ranijeg perioda. Pre svega na dva pitanja1. Koliko2. Kome

  • Kosta

    A da povuku priznanje kosova to se ne spominje... Ne bi ja s njima nista dok ne povuku priznanje...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima