Ministar urbanizma Crne Gore u poseti Gradskom zavodu za veštačenja Beograd

Mitrović je posetio i Gradski zavod za veštačenja iz Beograda kao najeminentniju ustanovu ovog tipa u Srbiji i na Balkanu

  • 21
Gradski zavod za vestacenja Beograd Foto: Gradski zavod za vestačenja Beograd

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, prof. dr Ratko Mitrović, bio je u trodnevnoj poseti Srbiji. Tom prilikom obavio je niz sastanaka sa ministrima i predstavnicima institucija Republike Srbije, a bio je i u poseti kod Patrijarha srpskog Porfirija.

Mitrović je posetio i Gradski zavod za veštačenja iz Beograda kao najeminentniju ustanovu ovog tipa u Srbiji i na Balkanu. Tom prilikom razgovarao je sa rukovodstvom Gradskog zavoda za veštačenja i razmenili su iskustva vezana za poslove kojima se bave.

Gradski zavod za vestacenja Beograd Foto: Gradski zavod za vestačenja Beograd

Gradski zavod za veštačenja se pored poslova veštačenja u sudskim i upravnim postupcima bavi i procenama vrednosti imovine i kapitala privrednih subjekata, procenama vrednosti izvedenih radova, procenama imovine prilikom stečajnih postupaka kao i revizijom projekata, stručnim nadzorom i tehničkim pregledima objekata.

Ova ustanova je u prethodnih nekoliko godina imala veliku ulogu vezanu za izgradnju auto puteva i Železnica u Republici Srbiji. Vršili su usluge procena u postupku eksproprijacije prilikom rešavanja imovine, ali su učestvovali i u ekspretizama vezanim za izgradnju auto puteva kao i u izradi izveštaja o tehničkim pregledima u toku izgradnje auto puta.

Gradski zavod za vestacenja Beograd Foto: Gradski zavod za vestačenja Beograd

Pre ove posete, Mitrović se sastao sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislavom Momirovićem i tom prilikom su razgovarali o obnovi pruge Beograd – Bar.

Sa ministarkom zaštite životne sredine, Irenom Vujović, ministar Mitrović je dogovorio potpisivanje memoranduma o saradnji kojim će se bliže definisati zajedničke aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine.

Ministar Mitrović je ovom prilikom posetio i Urbanistički zavod Beograda, kao i Zavod za urbanizam Novog sada.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realnost

    9. april 2021 | 09:34

    Prelepo je videti saradnju izmedju dve bratske drzave , dva bratska naroda. Samo tako neka se nastavi!!

  • Pravda

    9. april 2021 | 10:09

    Obradovala me je ova vest kao i mnoge u Srbiji i Crnoj Gori. Najzad posle duzeg vremena da se saradnja pojaca i da dodju pravi ljudi iz struke na prava mesta. Ministar Mitrovic je dao primer ostalim ministrima.BRAVO

  • Nbgd

    9. april 2021 | 10:21

    Prelepa vest, nadam se da je ovo samo početak i da će se saradnja nastaviti i da će saradnja biti onakva kakva treba izmedju Srbije i C.Gore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA