≫ 

"Odgovor 2021": Generalna proba Vojske Srbije i policije za izvođenje protivterorističke akcije

U završnici zajedničke vežbe u subotu 17. aprila, učestvovaće više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije

  • 11

Generalna proba završnice združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Odgovor 2021" održana je danas na poligonima Pasuljanske livade i Orešac, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Generalnoj probi prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Na poligonu Orešac je prikazana sposobnost specijalnih jedinica Vojske i policije za izvođenje protivterorističke akcije i rešavanje talačke situacije a na „Pasuljanskim livadama“ su jedinice Kopnene vojske, RV i PVO, Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a prikazale postupke ojačane borbene grupe u odbrani s prelaskom u napad.

Dejstvovale su lovačka i bombarderska avijacija, helikopteri i artiljerijsko-raketna sredstva protivvazduhoplovne odbrane, a jedinice Kopnene vojske prikazale su manevar i vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila, sredstava artiljerije i širok dijapazon pešadijskog naoružanja.

U završnici zajedničke vežbe u subotu 17. aprila, više od 1.200 pripadnika Vojske Srbije i oko 300 pripadnika policije, na ova dva poligona će prikazati deo sposobnosti, uvežbanosti, vatrene moći i sadejstva u rešavanju kriznih situacija, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    15. april 2021 | 19:32

    Dobro, i kada cemo zapravo da ih vidimo u akciji. Posto nas narod na Kosovu i Metohiji, svakodnevno trpi i fizicko i psihicko nasilje, a mi ih branimo recima, nikada delima. Pokazite znanje tamo gde treba da ga pokazete.

  • nikolas

    15. april 2021 | 20:25

    TREBA VEZBATI JER NATO ZELI RAT PROTIV RUSIJE I KINE I VREME MIRA JE PROSLOST!!!

  • Brundo

    15. april 2021 | 21:44

    Uvek su mi se vise dopadale paravojne snage od regularne vojske.Kod njih nema filozofije.Dodju, ociste i odu.Regularna vojska je podlozna politici i svakojakim zloupotrebama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA