Slađa i Željko najsrećniji su roditelji u Srbiji: Čudo posle 19 godina borbe, rodio im se sin Mateja

Skoro dve decenije, bračni par Miladinović iz mesta kod Petrovca na Mlavi nije odustajao od svoje najveće želje, a ona im se konačno ove godine i ostvarila

  • 26
Slađana i Željko Miladinović, Petrovac na Mlavi Foto: Privatna arhiva

San sanjan celih 19 godina, Slađana (40) i Željko (44) Miladinović, koji žive u mestu Vezičevo kod Petrovca na Mlavi, ostvarili su konačno 31. marta, kada je na svet došao njihov sin Mateja.

Maleni dečak rođen je carskim rezom u Opštoj bolnici Požarevac, a roditelji su ga 19 godina čekali i konačno ove godine dočekali ispunjenje svoje najveće želje.

Skoro 20 godina Slađa i Željko borili su se za svoje potomstvo, ne odustajući od namere i ogromne želje da svoju veliku, bezgraničnu ljubav krunišu detetom. A činilo se u pojedinim momentima, tokom svih ovih godina, da će zauvek ostati uskraćeni za tu radost, dečiji osmeh, graju u kući i prve reči "mama" i "tata".

Ipak, kako presrećni otac Željko Miladinović kaže za portal Telegraf.rs, želja im se konačno ostvarila, posle godina i godina pokušavanja.

- Moja supruga je imala upalu jajnika i zapušene kanale, išli smo u GAK Narodni front na intervencije, ali to nešto nije uspelo. Zato nikako nije mogla da zatudni. Ipak, pre 4 godine, uspela je da zatrudni, ali je trudnoća bila vanmaterična. Posle nam je doktor rekao da ne pokušavamo opet u narednih godinu dana jer to ne bi bilo dobro - započinje Željko.

Kako kaže, tada, kada se ispostavilo da je trudnoća vanmaterična, bili su potpuno slomljeni.

- Znate kako, prvo budete srećni, toliko smo se svi obradovali... ja sam se mnogo obradovao... Mesec dana je Slađa bila trudna, međutim eto... Ta trudnoća nije uspela i to nas je jako ubilo u pojam. Ipak, malo pre no što je zatrudnela prošle godine, išli smo u našu Crkvu svetog proroka Ilije, koja se zove još i Milja Vezilja, po jednoj mladoj devojci koju su Turci ubili. Išli smo posle toga i u manastire Tumane i Nimnik, gde su nam čitali molitve za porod - priča naš sagovornik.

Posle nekoliko dana od obilaska manastira, Slađin test za trudnoću bio je pozitivan.

- Pre no je moja supruga zatrudnela, lekar nam je rekao da pokušamo sa veštačkom oplodnjom. Bili smo na spisku godinu dana, pa opet i tako 4 godine, na kraju je uspela da zatrudni i bez toga - priča presrećan otac malog Mateje koji je, kako dodaje Željko, veoma vesela, mirna i jako lepa beba.

- Jako je miran, nema da se čuje. Jako je lep. Ima lepu kosicu. Mnogo sam srećan. I ne samo ja, celo selo se obradovalo kada smo dobili dete - navodi naš sagovornik.

Kako kaže, Slađanina trudnoća prošla je odlično, a imali su veliku podršku svog lekara Zlatibora koji je uvek bio tu za njih.

- Morala je da se porodi carskim rezom, jedino se tad malo uplašila - kaže Miladinović.

"Slađa pobegla za Željka"

Slađanina i Željkova ljubav traje 20 godina, gotovo onoliko koliko su pokušavali da dobiju bebu. Ona je imala svega 21 godinu kada je "pobegla za njega", kako Željko voli da kaže.

- Njeni nisu hteli da je daju za mene. Tako je jedne noći kad joj je otac otputovao za Švajcarsku, pobegla kod mene. Čak i u kalendaru mog dete, koji je voleo sve da beleži, piše: "Moj unuk Željko se oženio 14. marta 2002. Pobegla Slađa iz Ćovdina za njega" - u šali priča naš sagovornik.

Za ovih 20 godina njihove ljubavi, bilo je teških momenata, pa i onih kada je Slađana predložila da se rastanu.

- Tada, pre malo više od godinu dana rekla mi je da je to možda najbolje, da je izgubila nadu da će ikada zatrudneti. Rekao sam joj da nećemo to da radimo, jer... mi smo uzeli iz ljubavi. Ipak je ona pobegla za mene - ističe Željko.

Tako je njihova ljubav bila jača od svega, a Slađana i Željko Miladinović trenutno su najsrećniji roditelji u Srbiji. Njihov sin Mateja možda je najvoljenije dete kojem pažnje sigurno nikada neće manjkati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA