U Srbiju početkom maja stižu i prve vakcine iz programa EU: Namenjene najugroženijim grupama

Iz EU naglašavaju da nastavljaju svoju podršku partnerima na Zapadnom Balkanu

  • 1
Sinovac  vakcina korona virus Foto: Tanjug/AP

Srbija bi početkom maja trebalo da dobije prve isporuke vakcina preko programa donacija koji finansira EU, saznaje Tanjug u Briselu.

Povodom koordinacije isporuka vakcina iz EU za zemlje Zapadnog Balkana, danas je održan i video sastanak evropskog komesara za proširenje Olivera Varhejija i ministara zemlja Zapadnog Balkna.

- Sa ministrima spoljnih poslova i ministrima za zaduženim za evropske integracije razgovarao sam o poslednjim koracima koji treba da osiguraju isporuke vakcina protiv kovid-19 regionu kako bi se pomogla vakcinacija medicinskih radnika i najugroženjih grupa - objavio je Vraheji na Tviteru.

Iz EU naglašavaju da nastavljaju svoju podršku partnerima na Zapadnom Balkanu.

Vakcine iz EU, čija bi prva isporuka trebalo da bude početkom maja, biće finansiranje u potpunosti iz fondova EU, za šta je izdvojeno 70 miliona evra bespovratih sredstva.

Istovremeno, EU je jedan od najvećih donatora i međunarodnog instrumenta za nabavku vakcina Kovax, preko koga je u Srbiju već stiglo 56.700 doza Astara Zeneka vakcine, navodi se u Briselu.

Video: Kon: Odabir je između vakcine i zaražavanja, nema između

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    16. april 2021 | 12:11

    Vrlo interesantno, sve što je sumnjivo prvo dođe u Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA