≫ 

Selo Šurjan kod Sečnja već drugi dan nema pitku vodu: Podeljeni baloni, u centru sela cisterna

Cisterna za snabdevanje vodom biće u centru Šurjana svaki dan od 7.30 do 9.30, a popodne od 15 do 17 časova

  • 0
Vrućina, topao sunčan dan, rashlađivanje, voda za piće, cisterna Ilustracija, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Selo Šurjan u opštini Sečanj, zbog havarije na glavnom bunaru za vodosnabdevanje, drugi dan je bez vode. Meštani se snabdevaju vodom iz cisterne u centru sela. 

Naime, postojeća pumpa sa cevima upala je u bunar, a sutra dolazi ekipa iz Novog Sada koja će probati da pusti u bunar manju pumpu kako bi ustanovili kako radi i koliko vode daje. Nakon toga će se više znati.

S obzirom da predstoji vikend, a vodovod u Šurjanu ne funkcioniše, lokalna samouprava poslala je meštanima 100 balona vode za piće, a u saradnji sa Vatrogasnom službom iz Sečnja obezbedila cisterne sa tehničkom vodom.

- Učinićemo sve da meštanima Šurjana u najkraćem mogućem roku obezbedimo nesmetano snabdevanje vodom, a u pripremi je tehnička dokumentacija za bušenje novih bunara u Šurjanu i Neuzini - rekao je Predrag Rađenović, predsednik opštine Sečanj za NMR info.

Koliko toliko olakšavajuća okolnost su dve česme sa pitkom vodom koju koriste meštani.

- U selu ima tri hidrofora koje koristi dvadesetak kuća, baš ti koji imaju puno krava, a mi ostali imamo u selu dve pumpe, pa nosimo u balone - rekla je Ljubinka Terek, meštanka sela Šurjan.

Cisterna za snabdevanje vodom biće u centru Šurjana svaki dan od 7.30 do 9.30, a popodne od 15 do 17 časova. U slučaju ukazane potrebe dolaziće i više puta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA