• 16

Vučić o iseljavanju pukovnika Lalovića: "Spreman sam da se sastanem sa porodicom i pomognem im"

, Telegraf

Predsednik je rekao da je razgovarao sa premijerkom o slučaju pukovnika i da je spreman da primi Laloviće kako bi video šta mogu da učine i pomognu im

  • 16

Video: Spreman sam da se sastanem sa porodicom i pomognem im: Vučić o iseljavanju pukovnika Lalovića

Predsednik Srbije rekao je da je u slučaju pukovnika Lalovića, kog su sa porodicom izvršitelji iselili iz stana, sve urađeno po zakonu, ali da je razgovarao sa predsednicom Vlade Anom Brnabić i da je spreman da primi Laloviće kako bi video šta mogu da učine i pomognu im.

- Sve je urađeno po zakonu. Ali, razgovarao sam jutros o tome sa Anom (Brnabić) i spreman sam da primim porodicu Lalović da vidimo kako da im pomognemo. Iako je to iseljenje urađeno prema zakonu, prema postojećem i aktuelnom zakonu. Ipak, ja sam rekao Ani da sam spreman da vidimo šta možemo da učinimo. Verujem da ćemo po tom pitanju uspeti nešto da uradimo - izjavio je predsednik Srbije.

Porodicu penzionisanog pukovnika Gojka Lalovića izvršitelji i policija nekoliko sati su pokušavali da isele iz stana na Novom Beogradu.

U jednom trenutku on je na terasi stana sebi stavio omču oko vrata.

Uplakana pukovnikova žena stajala je ispred zgrade i molila ga da se ne ubije govoreći mu da će spavati na ulici samo da to ne učini.

Oko 16 časova 15. aprila vatrogasci su upali u stan i jedna grupa policajaca presekla je kanap koji je pukovniku bio oko vrata.

Pukovnika Lalovića su izveli iz stana i prevezli na VMA.

Iz Ministarstva odbrane "Telegrafu" je povodom ovog slučaja ranije odgovoreno da "penzionisani pukovnik Gojko Lalović bespravno koristi troiposoban stan u Vespučijevoj ulici koji na osnovu pravosnažne sudske presude pripada Ministarstvu odbrane."

- Ističemo da bi stan koji trenutno Lalović bespravno koristi mogao da bude dodeljen porodici vojnog lica koje na njega ima pravo ili bilo kom stambenom intresentu koji nema rešeno stambeno pitanje u skladu sa propisima o stambenom zbrinjavanju u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije - naveli su ranije iz Ministarstva odbrane.

Iz Ministarstva dalje navode da postupak iseljenja Lalovića iz navedenog stana nije u nadležnosti Ministarstva odbrane, već je u nadležnosti javnog izvršitelja i sprovodi se po osnovu pravosnažne presude Trećeg osnovnog suda u Beogradu iz razloga što Lalović nije uplatio sredstva na koja se obavezao ugovorom.

Video: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o odlasku u Brisel: Ne očekujem nikakve ptiske

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    A zašto gospodin pukovnik nije otkupio stan kao i sav ostali narod koji je imao stanarsko pravo? Koliko sam razumeo on nije platio ugovorenu obavezu i ne znam šta je tu sporno?! Ako su mogli radnici od svojih plata mogao je i on čija je penzija daleko veća.

  • Veteran

    Možete vi predsedniče i više da im pomognete, kakav je to zakon, došao mi porez na kuću od 170kvm 40.000,ja živim nadomak grada nisam u centru, pritom kuća nije završena, ja ti kažem poreskim službenicima oni neće ni da čuju ni da saslušaju, kaže rade po zakonu, kuća do mene završena ista kvadratura 12.000 dinara za godinu, pa ko je ovde lud,...!!?

  • Minaaa

    Pomozite predsedniče borili su se za ovu zemlju

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima