≫ 

Dr Lekić o bebi za čiji život se bore lekari u Kragujevcu: Prvi takav slučaj u ovom delu sveta

- U ovom delu sveta ovo je prvi put da je kod deteta starog tri dana dokazana kovid virusna infekcija i da je u jako teškom stanju, odnosno da ima jako tešku kliničku sliku - rekao je prim. dr Vojislav Lekić, načelnik Bolnice za pedijatriju "Dr Olga Popović Dedijer"

  • 22
Porodilište, novorođenče, Testiranje na korona virus

Foto-ilustracija: Shutterstock

Tek rođena beba na lečenju je na odeljenju neonatologije Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu zbog simptoma virusa korona. Nakon ovog događaja načelnik Bolnice za pedijatriju "Dr Olga Popović Dedijer" prim. dr Vojislav Lekić istakao je da teže kliničke slike izazvane kovidom kod dece ukazuju na neophodnost vakcinacije.

Lekić je za TV "Vesti" ukazao da je bilo slučajeva dece obolele od kovida i u drugim delovima sveta, prenosi "Pink".

- Međutim, u ovom delu sveta ovo je prvi put da je kod deteta starog tri dana dokazana kovid virusna infekcija i da je u jako teškom stanju, odnosno da ima jako tešku kliničku sliku - naveo je Lekić.

On objašnjava da nas "virus sve više iznenađuje", te da se verovalo da ni trudnice ne mogu da obole, a samim tim i prenesu bebi virus prenesu putem placente.

Lekić je naveo da je to najmlađi pacijent za kojeg zna.

- Nije prvi put da dete završi na respiratoru, dešavalo se to zbog drugih bolesti. Nezvanično sam čuo da to dete ima i neku bakterijsku infekciju. To nam pokazuje da moramo svi da se vakcinišemo, ako i mlađi počinju da dobijaju teže kliničke slike, jedini lek je vakcinacija - naveo je Lekić.

On napominje da svaka virusna infekcija može da ima komplikacije, a dodaje i da su kod tinejdžera uglavnom blaže kliničke slike.

Video: Novorođenče sa simptomima kovida na respiratoru

(Tlegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Цоби

    17. april 2021 | 20:33

    Здравље је највеће богадство. Да Господ исцели ово дете браћо и сестре сви треба да се молимо! ☦️

  • Ana

    17. april 2021 | 19:44

    Ja svoje dijete ne dam vakcinisati!!!

  • mima

    17. april 2021 | 20:54

    zelim bebici da prezivi, i da nam dugo zivi,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA