≫ 

Još jedna beba u crvenoj kovid zoni: Najmlađi pacijent u Kikindi ima izgleda za oporavak

Ova beba je najmlađi pacijent koji se leči od virusa korona i nije vitalno ugrožena

  • 4
Porodilište, novorođenče, Testiranje na korona virus Foto-ilustracija: Shutterstock

Dvomesečna beba zaražena virusom korona nalazi se u Opštoj bolnici u Kikindi, nalazi se u crvenoj  zoni na dečjem odeljenju bolnice, ali se lekari nadaju da će uspešno da se oporavi, s obzirom na to da je trenutno u stabilnom stanju.

- Ova beba je naš najmlađi pacijent koji se leči od virusa korona i nije vitalno ugrožena. Na lečenju trenutno imamo 49 pacijenata. Na respiratoru je žena od 67 godina, njeno stanje je vrlo složeno i anesteziolozi se svim snagama bore za njen život - naveo je direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević, pišu "Novosti".

Broj pacijenata koji su na bolničkom lečenju zbog kovida 19 opada, jer je prošle nedelje bilo čak 63 hospitalizovanih što je rekordan broj od početka epidemije. Bolnica je čak morala da zatraži pomoć od gradske uprave, jer nije imala dovoljno potrebnih aparata za najteže bolesnike.

Problem je rešen tako što je jedna kompanija donirala oko 3.000 evra za kupovinu aparata dve digitalizovane pumpe za lečenje u crvenoj zoni.

Video: Godina borbe za živote u crvenoj zoni VMC Karaburma

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • :)

    22. april 2021 | 17:16

    држи се анђеле

  • haj

    22. april 2021 | 18:25

    dajte mu astru vakcinu ko što ste narod po bili sa tim vakcinama jel vidite stase desilo narodu u britaniju koje primijo astru hočete narod da uništite sad idete na decu još njih da ubijete a ni jedno dete nema daje zaraženo koronom sto posto laž

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA