Donet zaključak o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu: Gotova do 1. septembra

Vest o zaključku vlade o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu poslanici su dočekali aplauzom

  • 0
Doktor lekar stres zaštitno odelo maska koronavirus

Foto: Shutterstock

Vlada Srbije donela je danas zaključak o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali i naveo da će najkasnije do 1. septembra ove godine Srbija dobiti novu, treću kovid bolnicu.

On je u Skupštini Srbije, koja razmatra zakone koji se odnose na treći paket ekonomske pomoći građanima i privredi i o rešenjima za naplatu poreza frilenserima, rekao da je taj zaključka donet na upravo završenoj sednici Vlade Srbije, prenosi Tanjug.

Naveo je da će kapacitet nove kovid bolnice u Novom Sadu biti 600 kreveta i da se u zaključku Vlade navodi da je ovaj projekat, kako je i rekao predsednik Aleksandar Vučić, neophodno realizovati u hitnom postupku.

- Najkasnije do 1. septembra ove godine Srbija će imati još jednu novu kovid bolnicu. Sad vidite kako ono o čemu govorimo ovde nisu prazna obećanja - rekao je Mali.

Kaže da je u predloženom rebalansu budžeta za 2021. obezbeđeno 4,15 milijardi dinara za izgradnju kovid bolnice u Novom Sadu.

REBALANS FINANSIRANJE MALI

Siniša Mali Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Čestitam svima, pogotovo svim građanima. Ovo će sigurno doprineti još boljoj i efikasnijoj borbi protiv korona virusa - rekao je Mali.

Vest o zaključku vlade o početku izgradnje nove kovid bolnice u Novom Sadu poslanici su dočekali aplauzom.

Video: Vučić: Predložiću da izgradimo kovid bolnicu u okolini Novog Sada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA