Brzi prsti užičkih lopova: Tuje posađene oko groblja, noćni posetioci ih iščupali, ostale samo rupe

* JKP "Bioktoš" zasadilo tuje i lišćarsko šiblje, sutradan uočili da je sadni materijal nestao * Podneta prijava policji

  • 0
Užice, sadnice, groblje tuje Foto: Užice - Oglasna Tabla

Dan nakon sadnje tuja i šiblja u Užicu nestao je sadni materijal. Izvađeno je i odneto pet tuja i 18 komada lišćarskog šiblja.

Kako je rukovodilac radne jedinice Održavanje zelenih površina pri JKP "Bioktoš" Gordana Filipović rekla za Telegraf.rs tim povodom podneta je prijava policiji.

- Posađeno je 26 tuja, odmah sutradan nestalo je pet komada. Zasađeno je i lišćarskog šiblja nekoliko vrsta, a nestalo je 18 komada - rekla nam je o događaju od 21. aprila.

Objašnjava da se nemili događaj verovatno desio noću. Jutro nakon sadnje trebalo je pokupiti otpad i zaliti sadnice, međutim na mestu tek posađenog zatekli su rupe.

Kaže nam i da ne znaju ko bi mogao biti odgovoran za takav čin.

- To nije u centru grada, da bi neko od građana mogao da vidi sa prozora. To je deo između saobraćajnice i groblja - kaže navodeći da su tuje visoke dva metra, te da ih je trebalo natovariti na neko prevozno sredstvo da bi bile odnete: - Jedna krađa je bila u pokušaju. Iskrivljena je ta tuja, verovatno je neko naišao.

Kaže i da tuje, čija je vrednost 1.000 dinara po komadu, ranije nisu bile kradene. Ipak, cveće jeste.

- Tek smo počeli da sadimo, nije se dešavalo da tuje nestaju. Što se tiče sitnog sezonskog cveća, bude toga da građani povade i odnesu - navodi Filipović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA