• 14

Samohrana mama živi u trošnoj kući sa 3 dece i bolesnim roditeljima: Ovo je njihovo "čudo" na Vaskrs

, Telegraf

U kući žive beba i dvoje starije dece od pet i po i osam godina

  • 14
Dalibor Cvetković

humanitarac Cvetković u poseti porodici / Foto: Privatna arhiva

Samohrana majka živi na periferiji Leskovca u teškim uslovima sa troje maloletne dece i svojim bolesnim roditeljima. Kućica na ivici rušenja sve je što imaju, rekao nam je humanitarac Dalibor Cvetković, njihov sugrađanin. U proteklim mesecima prikupljao je pomoć za porodicu, navodeći da se jedna "rupa zakrpi", pa pojavi nova.

Objašnjava da porodica živi od socijalne pomoći, da su deca uredna i voljena, te da je uprkos nedaćama majka Ž. S. brižna i posvećena. Kaže i da su u lepom raspoloženju dočekali Vaskrs, da se deca obraduju svakom poklonu, da ipak najviše vole igračke. Veruje i da zaslužuju svu sreću ovoga sveta, te da sva deca treba da imaju ekskurzije, tablet da gledaju crtani, ali pre svega - pristojne sobe.

To je, ujedno, prenosi nam, želja majke.

Na pitanje šta joj je najneophodnije, majka kaže pristojna soba - navodi Dalibor.

Kako je rekao za Telegraf.rs, krenuo je u susret toj želji i poziva dobre ljude da mu pomognu.

Našao sam i novi trosed na razvlačenje i laminat. Evo, sada tragam za pločicama ili poludisperzijom - kaže pozivajući one koje mogu da se pridruže njegovoj misiji.

Kaže i da je uz pomoć dobrih ljudi već obišao ovu porodicu na Veliku subotu, te da su im odnete hrana, igračke, odeća i ćebad.

-  Ja sam deci u više navrata nosio bicikle, garderobu, krevete i ostale potrepštine, ali je za njihove uslove to nažalost malo - kaže ističuči i da fotografije govore hiljadu reči.

Ko želi da pomogne porodici sa bebom i dvoje dece od pet i po i osam godina, može se obratiti humanitarcu Daliboru Cvetkoviću na 061/444 43 00 ili njegovoj nedavno osnovanoj humanitarnoj organizaciji "Deca su dar od boga".

Video: Miloš i Biljana za Anikino zdravlje dali svoju rodnu kuću

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • V

    Vakcinisemo i kurte i murte,sa strane, koji su nas i klsli i drali, a samohranu siroti nju bedne penzionere niko ne vidi

  • SRBIJA

    A šta radi samohrani Presednik Opstine bolje da pomogne sirotinje nego da trosi narodne pare po kafanama.

  • Leonard

    Jasno je da čim se vidi da je u pitanju pripadnik Romske nacionalne manjne .. bude tih nekih glupih komentara.. savetovanja, šta bi njoj trebalo a šta ne... ovde niko ne traži vaš savet i vaše pametovanje... ako hoćeš pomozi, ako nećeš zaobidji... pametovanje ostavi sami za sebe...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima