• 0

Darko je imao 21 godinu kad su ga ubili na Košarama. Ulica u kojoj je rođen sada nosi njegovo ime

"Junački je stradao, sećam se reči na zakletvi. Njegov otac mi je rekao da ga čuvam, ali ipak je stradao. On je bio ranjen, ali ipak je tražio da se vrati u jedinicu. Ti heroji su nas zadužili, i dalje nosimo rane koje bole svakodnevno. Dok je nas živih i naše srpske dečice oni nikad neće biti zaboravljeni"

  • 0
Darko Milošević Ljig, junak sa Košara pomen

Foto: Rina.rs

Darko Milošević iz Ljiga imao je samo 21 godinu kada je svoj život dao za odbranu otadžbine na Košarama. Ovog mladića nisu zaboravili njegovi sugrađani, koji su organizovali Dan sećanja, uz prigodan program posvećen herojima ljiškog kraja stradalim od strane neprijateljske vojske.

- Dolazim ovde svake godine i puno mi je srce. Tu smo da se setimo kakav je Darko bio čovek, heroj i junak. Poginuo je na Košarama i sa mnogima otišao u večnost. Ovo je samo jedan mali deo kako možemo da mu se odužimo, da svake godine obiđemo njegovu porodicu - rekao je za RINU Darkov saborac sa Košara, Perica Karapandža.

Opština Ljig je među prvima u Srbiji krajem 1999.godine odala priznanje ovom junaku i ulica u kojoj je Darko Milošević živeo ponela je njegovo ime a park u neposrednoj blizini njegove kuće dobio je spomen bistu.

Darko Milošević Ljig, junak sa Košara pomen

Foto: Rina.rs

Svake godine na godišnjicu njegovog stradanja, komadant odbrane Košara, pukovnik Ljubinko Đurković, preživeli heroji, Darkovi saborci a ove godine i general- major Dragan Živanović obišli su Darkov grob a potom i odali počast ispred spomen obeležja u parku u neposrednoj blizini njegove kuće.

- Junački je stradao, sećam se reči na zakletvi. Njegov otac mi je rekao da ga čuvam, ali ipak je stradao. On je bio ranjen, ali ipak je tražio da se vrati u jedinicu. Ti heroji su nas zadužili, i dalje nosimo rane koje bole svakodnevno. Dok je nas živih i naše srpske dečice oni nikad neće biti zaboravljeni - izjavio je Đurković.

Darko Milošević bio je deo 125. motorizovane brigade.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima