≫ 

Majka prijavila da su deca otišla da se provozaju čamcem i nestala, pa je počela potraga na Moravi

Tridesetogodišnji vlasnik čamca je policajcima izjavio da se u toku vožnje pokvario motor i da je uspeo da ih doveze do obale gde je voda plića

  • 1
Reka Velika Morava, POMORAVLJE obala reke Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu sinoć su, nakon uspešne potrage, u priobalјu Velike Morave pronašli troje dece, starosti 12,11 i 8 godina, čija majka je prijavila policiji da su sa kumovima otišli da se provozaju čamcem i da ne može da ih dobije telefonom.

Policija opšte nadležnosti i rečna policija su odmah po pozivu u 19.30 sati krenuli u intenzivnu potragu i, sve vreme komunicirajući sa roditelјima, pronašli ih nakon sat vremena nekoliko kilometara nizvodno i na suprotnoj obali od mesta sa kog su isplovili.

Patrola rečne policije ih je policijskim čamcem prevezla do vikendice u kojoj su boravili.

Tridesetogodišnji vlasnik čamca je policajcima izjavio da se u toku vožnje pokvario motor i da je uspeo da ih doveze do obale gde je voda plića.

Policija apeluje na građane da pre isplovlјavanja provere ispravnost svojih čamaca, kao i koriste odgovarajuću zaštitnu i spasilačku opremu, naročito kad prevoze decu i neplivače.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Plivac

    10. maj 2021 | 17:25

    Meni se drugari i prijatelji smeju kada oblacim prsluk za spasavanje kada krecemo camcem preko Dunava,a znaju da sam boli plivac od njih,eto koliko ljudi razmisljaju o svojoj sigurnosti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA