≫ 

Emotivan snimak Dragomira Karića: U Peći, u kući, ostalo je očuvano sećanje na čukundedu Gligorija

Imovina porodice je najvećim delom uništena u velikoj poplavi izazvanoj izlivanjem reke Bistrice

  • 0
Dragomir J. Karić, narodni poslanik Foto: BK grupa

Dragomir Karić je na svom Fejsbuk profilu objavio emotivan status o sećanjima koja čuva porodična kuća u Peći.

- U Peći, u porodičnoj kući, ostalo je očuvano sećanje na čukundedu današnje generacije Karića, Gligorija, i njegove sinove Stojana i Mihajla. Tu je i tapija koja govori o ne maloj imovini porodice, koja je najvećim delom uništena u velikoj poplavi izazvanoj izlivanjem reke Bistrice, 1927. godine. Ubrzo posle poplave, Stojan Karić je umro, ostavivši iza sebe ženu, dva sina i kćer. Njegova udovica Jefimija rođena i vaspitavana u svešteničkoj porodici. Decu je vaspitala u duhu strogog pravoslavlja, što će oni preneti i na svoju decu - napisao je Karić.

- Janićije Karić, jedan od dva sina pokojnog Stojana, oženio se 1947. godine Danicom iz Đakovice, devojkom iz ugledne trgovačke porodice Kuzmanović. U ovom porodičnom ogranku zanatstvo i trgovina imaju dugu i živu tradiciju, koju će produžiti deca Danice i Janićija Karića, sinovi: Sreten, Zoran, Dragomir, Bogoljub i ćerka Olivera. Deca Danice i Janićija Karića sanjali su isto što i većina dece njihovog uzrasta - dodao je Dragomir.

Video pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA