≫ 

"Moderni nomadi" postali užička atrakcija: Dvoje Švajcaraca, dva konja i pas krenuli putem Evrope

Najveća atrakcija postanu u gradu kada se kroz tesne ulice kreću na svojim konjima

  • 2

Simpatična scena ovog vikenda okupira pažnju Užičana. Dvoje ljudi, dva konja i pas, neobični su putnici koji trenutno odmaraju u ovom gradu zapadne Srbije.

Reč je "modernim nomadima" iz Švajcarke, Maniši i Jasinu, koji su odlučili da kroz Evropu putuju sa konjima i psom. Za smeštaj ne moraju brinu, jer spavaju u šatoru.

Društvenim mrežama brzo su se proširili snimci ovog zanimljivog "karavana".

Na jednom od njih se vidi kako dva pitoma braon konja, natovarena stvarima, mirno stoje i čekaju, dok se ispred njih nestrpljivo šeće beli pas.

Kako nam je rečeno, putnici iz Švajcarske su na kratko svratili u Užice gde su samo za nekoliko dana postali prepoznatljivi po neobičnom načinu života.

Najveća atrakcija postanu u gradu kada se kroz tesne ulice kreću na svojim konjima.

Maniša je iz Švajcarske pre osam meseci krenula na putovanje kroz Evropu, a u tome joj se na kratko pridružio i Jasin.

Video: Muškarac na Ceraku u kupovinu išao na konju, pa odgalopirao ulicom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    16. maj 2021 | 22:34

    Mogao bi biti nomad kad bi bio tezak par milona eura, stavis karticu u dzep i putuj igumane,ako dosegnem taj nivo mozda ce i o meni pisati kao nomadu iz Srbije,😉laku noc Srbijo i mirni snovi vam zelim

  • Sanjar

    17. maj 2021 | 01:12

    @Darko 100%/ i svi / Pogrešno gledaš što ostvarenje snova vidiš samo kroz posedovanje velikog novca. Može to i sa mnogo manje para u ovom slučaju. Prvo je potrebno naći 2—3 čoveka (osobe) koji misle kao i ti. Drugo, moraš biti ljubitelj konja (jahanja), a posebno prirode! I onda nabavite konje, jahaću opremu, kameru za snimanje, uzmete zajednički godišnji odmor — i hajd preko Srbije (za početak) — toliko je lepih terena i srdačnih ljudi, po planinama pogotovu. Draž avanture je velika — samo nije to lako izdržati jer dugo jahanje zamara. (Ipak vredi pokušati ako se mlad).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA