• 21

Meteoriti pali u Mačvu? Pronađene čudne ploče u polju suncokreta: "Ništa slično nisam video"

, Telegraf

Kada je Saša Ljubinković uporedio fotografije sa intereneta i one koje je napravio na njivi, na trenutak je pomislio da su baš meteoriti pali u Mačvu

  • 21
Meteoriti, Mačva

Foto: Privatna arhiva

Na svojoj njivi u Banovom Polju, kod Bogatića, Saša Ljubinković je juče pronašao dve ploče o kojima ne zna ni šta su niti kako su tu dospele.

Još razmišlja šta bi mogli da budu čudni predmeti na njegovom imanju, a još više zabune kod njega je izazvalo "guglanje" i kada se kao jedno od rešenja enigme nametnulo da su u pitanju - meteoriti.

Iako priznaje da ne veruje da su meteoriti, kada je uporedio fotografije sa intereneta i one koje je napravio na njivi, na trenutak veruje da su baš meteoriti pali u Mačvu, usred tek izniklog suncokreta.

- Otišao sam na njivu da proverim da li je nikao suncokret i na dvadesetak metara u dubini primetio dve ploče koje su ležale u brazdi otprilike dugoj između četiri do 4četiri i po metra. Bile su udaljene jedna od druge oko metar. Stajao sam zbunjen jer nikad tako nešto slično nisam video. Podigao sam jednu i pomerio do druge i uverio se da nije preterano teška, ali nije ni laka - kaže Saša.

Meteoriti, Mačva

Foto: Privatna arhiva

Čudni i nepoznati predmeti su duboko proklizali u zemlju, pa je na osnovu toga posumnjao da su pali sa velike visine i da nisu tek tako ostavljeni između dve vrste suncokreta koji je tek iznikao. Zagrebao je po površini ploče, prekrivenoj belom skramom, ispod koje je materijal crne boje i strukture slične kamenu.

Saša je na njivi poslednji put bio pre dvadesetak dana, pa mu je jedino jasno da su ploče u međuvremenu "pale" na njivu, pošto ih tu nije bilo u vreme setve. Sve ostalo su samo sumnje, pa i to da li su potpuno bezvredne ili su, ipak, meteoriti koji, možda, imaju neku vrednost.

- Doneću ih kući, oprati i čekati da se javi neko ko može da pomogne, jer u ovom trenutku ne znam ni kome bih se obratio da ih ispita i pouzdano kaže šta sam ustvari pronašao - rekao je Saša.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ,Sg

    Kakvi glupi komentara

  • Sale

    To je neki pilot što radi za sotoniste strugo rezervoar od chemtrailsa... Ne diraj! To je korona u komadu. A možda je beogradski smog počeo da se vraća na zemlju

  • Tstic

    Koji je to mozak? Hoće da pere! Nebi me čudilo da to još stavi u mašinu za wes.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima