≫ 

Rešena misterija učestalih dojava o bombi u novosadskom sudu? Palo hapšenje posle današnjeg poziva

Današnji poziv je šesti od početka godine

  • 0
Sud, Novi Sad Foto: NS Uživo

Niz uznemiravanja zaposlenih i klijenata Palate pravde u Novom Sadu se nastavio i danas. Anonimni telefonski poziv i pozivalac koji preti odnosno upozorava da je u nekoj od sudnica postavljena eksplozivna naprava prethodni put desio se u utorak, 25. maja. Poziv je navodno došao sa telefonskog broja registrovanog u BiH.

Danas oko 13 časova ponovo je dojavljeno da se u novosadskom sudu nalazi bomba, i to je već drugi put u poslednjih 7 dana. Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i nakon što je ustanovljeno da se radi o lažnoj dojavi, stranke i zaposleni vratili su se u zgradu, navodi NSuživo.

Kako se nezvanično saznaje, muškarac koji je 25. maja dojavio da se u sudu nalazi bomba, priveden je na području Subotice. Inače, od početka godine učestale su dojave o bombi u novosadskoj Palati pravde, a ovaj put poziv je upućen sa broja koji ima prefiks +387, odnosno registrovan je u Bosni i Hercegovini.

Podsetimo, 19. maja takođe sa broja +387 upućen je poziv na telefon centrale ove institucije, a muški glas je rekao da je u zgradi bomba.

Sud je evakuisan i dva puta u januaru, odnosno 22. i 26. januara. 22. januara dojavu je uputio muški glas u 10:57 na telefon suda i rekao da je “u toaletu na prvom spratu postavio ekspolozivnu napravu” i tada je nakon kontradiverzionog pregleda ustanovljeno je da je u pitanju lažna dojava, a u toaletu je pronađen plastelin

Ovo je šesti poziv od početka godine. Ono što je za sada nepoznato, jeste da li ima više ovakvih šaljivdžija ili je u pitanju jedna te ista osoba. Prvi poziv se desio u januaru, kada je nepoznati telefonirao i upozorio da je bomba postavljena u toaletu na prvom spratu. Pronađen je koverat sa imitacijom eksplozivne naprave.

U zgradi Palate pravde u Novom Sadu inače se nalaze Osnovni, Viši, Apelacioni i Privredni sud, kao i nadležna tužilaštva.

Srećom, do sada se uvek ispostavljalo da su dojave lažne.

U trenutku dojave sva suđenja se prekidaju, a svi koji su u zgradi moraju napolje dok kontradiverziona ekipa ne proveri objekat.

Video: Evakuisana zgrada suda u Novom Sadu zbog dojave da je bomba u njoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA