Izgorela kuća u Futogu dok je u njoj spavala beba: Komšinica lupala na prozor da probudi porodicu

Požar izbio u ranim jutarnjim časovima

  • 1
Futog Facebook Printscreen/ Mićko Tegeltija

Protekle subote u Futogu, mestu nadomak Novog Sada, u 5 časova ujutro zapalila se porodična kuća u kojoj su u tom trenutku spavali Milan Kraguljac (36), njegova nevenčana supruga Ljiljana i njihova petomesečna beba.

Požar, čiji je uzrok nepoznat, izbio je u garaži, u kojoj je bio parkiran automobil. Vatra se munjevito raširila i na pomoćne objekte, a potom zahvatila i kuću.

Komšija, čija se kuća nadovezuje na Milanovu, u to vreme je pošao na posao i opazio dim. Obavestio je odmah svoju suprugu, koja je otrčala do prozora sobe u kojoj su Milan, supruga i beba spavali i počela da lupa po prozoru, kako bi ih probudila. Takođe je odmah pozvala policiju i vatrogasce.

Policija je na mesto nesreće stigla veoma brzo i iz kuće izbavila Ljiljanu sa bebom u naručju, dok je za to vreme Milan pokušavao da spase što se moglo. Uspeo je da iznese dokumenta.

Dok su vatrogasci stigli, vatrena stihija je zahvatila skoro celu kuću. Sve što se uspelo izneti su dva ormara sa garderobom, tri kreveta i krevetac za bebu.

Vatrogasci su veliki posao odradili, pre svega time, što su uspeli da sačuvaju komšijsku kuću, koja se takoreći naslanja na Milanovu.

Milanova kuća je, nakon ugašenog požara, toliko oštećena da je nije moguće ni obnoviti, već se mora do temelja srušiti i izgraditi nova.

Na svu sreću, porodica Kraguljac je, zahvaljujući policiji, nepovređena, ali sve što su godinama Milanovi roditelji, kao i on sam, ulagali, pretvorilo se u dim i pepeo.

Nesebičnu pomoć i podršku mu pružaju, prijatelji, komšije i rodbina, ali za gotovo celokupnu izgradnju novog porodičnog doma nemaju dovoljno sredstava.

Svi koji žele da pomognu na bilo koji način, mogu da se jave Milanu Kraguljcu na broj telefona 062/216864 ili da izvrše uplatu na žiro račun 340-32217596-76, na ime Milan Kraguljac, Kordunaška 33, 21410 Futog.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Futog

    1. jun 2021 | 18:13

    Сви који су у могућности и желе да помогну, новац могу да уплате на жиро рачун: 340-32217596-76. На име Крагуљац Милан, Футог, Кордунашка 31.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA