≫ 

Užičani zaziru od izlaska napolje: Psi lutalice nasrću u čoporima, raste broj prijavljenih napada

Ovaj problem prisutan je već duže vreme, a za njegovo trajno rešenje neophodna je izgradnja prihvatilišta za pse; trenutno se traži adekvatna lokacija za azil

  • 5
Užice, psi lutalice Foto/ilustracija: RINA

Sve više Užičana poslednjih dana prijavljuje nadležnima napade pasa lutalica koji, kako tvrde građani, napadaju u čoporima. To je problem sa kojim se suočavaju žitelji i gradskog i seoskog područja.

- Ponekad se plašimo otići do prodavnice. Često stoje u čoporima i dovoljno je da jedan krene da laje i onda nastavljaju svi ostali i kreću da nas napadnu - kažu Užičani, prenosi RINA.

Ovaj problem prisutan je već duže vreme, a za njegovo trajno rešenje neophodna je izgradnja prihvatilišta za pse. Da sada je urađena projektno-tehnička dokumentacija, ali se trenutno traži adekvatna lokacija za azil.

- Preduzeće iz Požege koje skuplja pse lutalice nema dovoljno kapaciteta, kao ni ekipa koje treba da prikupljaju pse. Mi sada obučavamo određen broj ljudi koji će se baviti problemom pasa lutalica na užičkim ulicama. U pojedinim periodima godine pojavljuje se povećan broj, a zakonom je predviđeno da njihovo prikupljanje mogu da obavljaju samo organizacije koje su za to registrovane poput ovog požeškog preduzeća - rekao je Zoran Militarov, načelnik Komunalne inspekcije u Užicu.

Jedan od problema sa kojim se komunalne ekipe susreću jeste neodgovornost građana koji, da psi ne bi bili uhvaćeni, privremeno ih sklanjaju u dvorišta, a kasnije, kad nadležni odu, opet ih puštaju na ulice.

Video: Čopor pasa napao decu i niko im ništa ne može

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đorđe

    3. jun 2021 | 16:33

    Dok smo mi bili država sfrj, bila je služba šinterska za ovakve kerove, danas nismo ni d od države!

  • Mkka

    3. jun 2021 | 17:06

    I u sokobanji je strašno ima ih koliko hoćeš po ulicama leže po trotoarima moraš da ih zaobilaziš a desi se od jednom bez ikakvog povoda skaču i idu za vama laju nisi uopšte siguran da li će vas napasti .

  • Zeljko ex JSO

    3. jun 2021 | 18:00

    Uzicani,ako nema kod vas ima u RS Furadana.Nije da je efikasan,strasno!Oko mene nema dzukela lutalica a ni komsinski?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA