Ovo meštani danas nalaze oko svojih kuća u selima blizu fabrike "Sloboda" u Čačku

Put ka ovom selu i dalje je zatvoren, a na terenu je veliki broj policajaca, kao i inspektora u civilu

  • 1
Sloboda Čačak, eksplozija, šrapneli Foto: Vlade Dragić

U selu Jezdina kod Prigrevice Meštani su u svojim kućama pronašli su delove oružja i metala koje je odbacila eksplozija u namenskoj indurstiji "Sloboda" u Čačku.

Velike komade metala u svojoj okućnici pronašao je i Vlade Dragić iz ovog sela, kao i vrhove raketa i delove ostalog oružja i municije.

Put ka ovom selu i dalje je zatvoren, a na terenu je veliki broj policajaca, kao i inspektora u civilu.

Podsetimo, nešto nakon dva sata posle ponoći jake detonacije probudile su meštane Čačka.

Pored objekata, pojedinim meštanima okolnih sela je stradala stoka od posledica eksplozije, neki od njih pronašli su šrapnele i delove oružja u svojoj okolini, a posledice su vidljive i na ulicama i automobilima.

Fabrički krug "Slobode" obezbeđuju jake bezbednosne snage. Eksplozija je izbila u magacinu gotovih proizvoda manjeg kalibra. Evakuisano je 60 radnika koji su bili u smeni, kao i okolno stanovništvo.

Na teren su izašla tri helikoptera Vojske Srbije nadletali su fabriku kako bi ugasili požar. Ovo je bio jedini način za gašenje, za slučaj da dođe do novih eskplozija, kako šrapneli nikog ne bi pogodili.

Evakuisani najugroženiji

Najugroženije porodice su tokom noći evakuisane, a pojedini i dalje ne mogu da priđu do svojih domova.

- Prvo se čulo kao manje pucketanje, onda su počele strašne eksplozije. Samo smo se prekrstili i izašli napolje. Vatra je kasnije buknula mislili smo da će nam doći do kuće. Stišalo se tek oko četiri sata ujutru, ali celu noć nismo spavali - rekao je za RINU Radoje Simeunović iz Pridvorice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA