Detaljna prognoza za naredne dane: Do četvrtka letnje vreme, pa se vraćaju pljuskovi sa grmljavinom

Danas i sutra toplo, sa tek povremenim lokalnim pljuskova sa grmljavinom

  • 0
Kiša Foto: Mateja Beljan

Još samo nekoliko dana možemo da uživamo u sunčanom i toplom vremenu, a onda će vreme ponovo biti nestabilno i biće potrebno da uz sebe imamo kišobrane, kaže meteorolog Marko Čubrilo.

Danas i sutra će da bude toplo, sa tek povremenim lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. U većini zemlje će preovladavati suvo vreme, uz umereno visoke maksimalne dnevne temperature, ugladnom između 24 i 27 stepeni. Duvaće slab severni vetar.

- Od četvrtka bi ka nama trebalo da se spusti nova količina nestabilnog vazduha, te bi od tada, pa sve do oko 14. juna bilo nestabilnije, uz češču pojavu grmljavinskih pljuskova, a biće uslova i za vremenske nepogode. Vetar uglavnon slab i promenjljv, a u zoni pljuskova prolazno veoma jak. Maksimalne dnevne temperature do vikenda bez veće promene, a za vikend u manjem padu - ističe Marko Čubrilo.

Kako kaže, najmanje nestabilnosti uz obalu Jadrana i na severoistoku regiona. Vetar uglavnon slab i promenljiv, a u zoni pljuskova prolazno veoma jak.

Dnevni maksimumi do vikenda bez veće promene, a za vikend u manjem padu.

Do 15. juna će biti promenljivo oblačno uz smenu sunčanih intervala i pljuskova sa grmljavinom, koji će biti učestaliji u drugom delu sedmice.

Oko 15. postoji mogućnost pojave jačeg, prolaznog osveženja, a stabilnije vreme možemo da očekujemo tek nakon 20. juna, kada bi trebalo da nam anticiklon donese sunčano i suvo vreme, uz maksimalne temperature više od 30 stepeni, dok dugročni prognostički sistem i dalje drži signal za sveže i nestabilno vreme.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA