≫ 

Grad prekrio dvorište, ne viri ni travka: Meštani sela kod Rume gomile leda čiste lopatom

Jako nevreme pogodilo delove Srbije

  • 8

Danas je širom zemlje u različitim terminima bilo jako nevreme. U nekim delovima Srbije pao je pljusak, praćen grmljavinom. U delovima Beograda velika količina kiše bila je prevelik zalogaj za kanalizaciju, pa su se ulicama kretale reke kišnice. U manje srećnim delovima, vozači su bezobzirno bežali od padavina, prskajući pešake na autobuskim stajalištima.

U delovima zemlje pao je i grad, a bilo ga je i u delovima glavnog grada. U Gornjem Milanovcu pao je grad veličine lešnika. Grada je bilo u Čačku, Šapcu, Rumi, a upravo iz okoline Rume dolazi snimak čišćenja - lopatom.

Kako se vidi na 20-ak sekundi dugom snimku, raskomoćeni meštanin latio se lopate da počisti dvorište. Debeli sloj kuglica leda u potpunosti je prekrio je tlo, pa je bilo moguće lako ga zahvatiti. Prizor je zabeležen danas u selu Donji Petrovci nadomak Rume.

Uprkos mučnom prizoru za poljoprivrednike, na snimku se čuje i smeh. Kad je već vrag odneo šalu, ovoj neobičnoj situaciji nasmejali su se i oni koje je pogodila.

Kako meteorolozi najavljuju, nestabilno vreme sa pljuskovima očekuje se i za oba dana vikenda, sa maksimalnim temperaturama od 23 do 28 stepeni.

Video: Grad i jako nevreme pogodilo prestonicu: Reke na ulicama glavnog grada

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA