≫ 

Dr Kon: U riziku smo da nam se indijski soj pojavi i opstane među mladima i da bude teško na jesen

Britanija beleži nagli porast broja inficiranih i to delta sojem, koji je oko 40 odsto zarazniji od prethodno dominantnog soja

  • 60
Predrag Kon bez maske

Printskrin: TV Happy

Član Kriznog štaba i epidemiolog dr Predrag Kon izrazio je zadovoljstvo što smo blizu 50 odsto vakcinisanih. Međutim, zabrinut je što je odaziv za imunizaciju i dalje nizak među mladima. 

- Raduje me pad korona brojeva, pad broja novozaraženih, kao i to što ćemo danas verovatno premašiti 50 odsto vakcinisane punoletne populacije. Međutim, moramo daleko ozbiljnije da pristupimo vakcinaciji mladih. Još smo u problemu s vakcinacijom i zato posebno moramo da pratimo šta se dešava u Velikoj Britaniji - kaže dr Kon.

Delta soj korone, odnosno indijski, mogao bi da se pojavi i kod nas i to je poseban problem.

- I dalje smo u riziku da nam se indijski soj pojavi i opstane među mladima i da na taj način budemo u ozbiljnoj situaciji na jesen. I upravo zato je najbolje da gledamo Veliku Britaniju, oni imaju delta soj, a i tamo je drugačiji odnos mladih prema vakcinaciji - naglašava dr Kon za Kurir.

Podsetimo, Britanija beleži nagli porast broja inficiranih i to delta sojem, koji je oko 40 odsto zarazniji od prethodno dominantnog soja.

Video: Odobrenje Fajzer vakcina za mlađe za nekoliko dana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dosta

    21. jun 2021 | 11:31

    Ovo je tek pocetak. Na jesen idemo dalje naj verovatnije sa indijskim sojem pa posle njega neki drugi a svaki put lockdown i mere. Ovome ce doci kraj kad se narod jedinstveno digne sto mislim da se nece nikad desiti jer uvek ima slepih i gluvih koje mrzi da razmisljaju.

  • Mile

    21. jun 2021 | 11:07

    Počinje propaganda za pelcovanje dece.

  • Sale

    21. jun 2021 | 10:59

    Treba sto vise da se vakcinise! To za ovu godinu pa sledece opet za novi soj i eto para u posla za farmacetske kompanije. Zar nije to i bio cilj mocnika. A nama ce ova korona ostati zauvek prisutna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA