Beležili crne brojke, a sada im prolaze dani bez zaraženih: Dva dela Srbije se oporavljaju od korone

Za poslednja 24 sata nemaju ni preminule

  • 0
korona virus, koronavirus, bolnica, lekari

Foto: Tanjug/AP

Iako su u najgorim udarima korona virusa Moravički i Pčinjski okrug zabeležili dosta crnih dana, sa dosta preminulih, poslednjih dana slika je potpuno drugačija. U Moravičkom okrugu za poslednja 24 sata nije zabeležen nijedan pozitivan slučaj, a isti je slučaj i sa Pčinjskim.

Na kovid odeljenjima u Opštoj čačanskoj bolnici trenutno je hospitalizovano pet pacijenata. Niko od njih nije priključen na respiratore. Tokom protekla 24 sata nije bilo preminulih lica, evidentiran je jedan prijem na bolničko lečenje, kao i jedan otpust na kućno lečenje.

U prijemno – trijažnoj ambulanti Opšte bolnice Čačak, sa simptomima i znacima kovid infekcije bilo je 9 pregleda, od čega je 6 prvih pregleda.

Od 35 uzoraka iz Čačka pozitivnih nema, iz Gornjeg Milanovca od 11 uzoraka pozitivnih nema, iz Lučana od 2 uzorka pozitivnih nema, i iz Ivanjice od 3 uzorka pozitivnih nema. Ukupno 51 uzorak bez pozitivnih rezultata.

Juče je vakcinisano ukupno 219 lica, od toga prvom dozom vakcine vakcinisano je 27 lica ( nezakazane vakcinacije), a 192 lica primilo je drugu dozu vakcine.

Prema najnivijim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, na kovid-19 testirano je 89 uzoraka iz Pčinjskog okruga i nijedan od uzoraka nije pozitivan na koronavirus.

Kako je objavljeno na sajtu grada Vranja, u kovid bolnici ZC Vranje hospitalizovana su četiri pacijenta, svi su pozitivni na koronavirus i imaju bronhopneumoniju.

Na kiseoniku su tri bolesnika, otpušten je jedan pacijent, a prijema nije bilo.

Trenutno su u kovid bolnici ZC Vranje 72 slobodne postelje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA