≫ 

Lovac kod Guče odbranio lane od pasa lutalica: Beba Živko se odomaćio, najviše voli kozje mleko

Miloš Milić spasao je sigurno smrti srnadaća, koji je sada u njegovom domu, gde se odomaćio

  • 5
Lane, srndać, Guča Printskrin: RTS

Tek rođeno lane, malenog Živka, od sigurne smrti - pasa lutalica, lovac Miloš Milić spasao je u šumi nadomak sela Dragačica kod Guče, gde je pronašao usmrćenog srndaća.

- Pozvao sam lovočuvare da dođu da to vide, i kad je trebalo da se nađemo, čuo sam pse kako gone i uspeo sam da ga odbranim, a majka... Ne znam šta se desilo, verovatno su je rastrgli - ispričao je Milić za RTS.

Za dvadesetak dana, koliko boravi u domaćinstvu Beševića, Živko se popravio, počeo da menja dlaku i dobija prirodno žutu boju.

U Dragačici se odomaćio, a od Nikole se teško odvaja.

- Malo budem odsutan, ali je on u svakom slučaju u dvorištu. Ode u sobu na krevet gde sam ga prvo i doneo, u hladovinu, i tako postepeno izlazi sam, prošeta i vrati se. I naravno, kad je potreba za cuclom - onda traži mene i hranim ga - kaže lovac Nikola Bešević.

Svog ljubimca, Nikola hrani kozjim mlekom, a kako su srne probirljive, dozvolio je da bakine ruže budu Živkova poslastica.

Ovaj lovac od malena voli prirodu i životinje, sa kolegama spasava divljač i bori se protiv pasa lutalica.

- Stvarno nam velike štete nanose. Borimo se koliko god možemo da se zaštitimo, da sačuvamo, da spasimo, ali nam treba imak pomoć. Pošto ima mnogo štete, i na divljači, i na stoci. Ljudi se dosta žale da imaju dosta šteta - tvrdi sekretar lovačkog udruženja "Dragačevo" iz Guče Milan Glavonjić.

Živko je stao na svoje noge, ali dok ne ojača za povratak u šumu - čuvaće ga dragačevski lovci.

Video: Novogodišnje čudo, zalajalo albino lane! Da li je ovo znak srećne 2020?

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ema

    3. jul 2021 | 23:55

    Lovac, ljubitelj zivotinja? "Bori se" protiv pasa lutalica? Pa isto ovo lane sto je sada "spasio" ce za par meseci pustiti u divljinu i razneti ga metkom. Nemojte da dajete bilo kakav znacaj ovoj vrsti "ljudi" !

  • Cuvaju

    3. jul 2021 | 22:08

    Ga pa ga posle love a svaljuju na lutalice krivicu dok jedu srneci gulas i prodaju restoranima meso.....manite nas lovackih prica

  • Zoran

    3. jul 2021 | 16:03

    Bas lepo lane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA