≫ 

Vučić o mogućem novom talasu: "Plašim se da ćemo pre jeseni imati pogoršanje, plašim se sojeva"

Vučić je rekao da imamo sve što je potrebno za novi talas

  • 97

- Plašim se da ćemo pre jeseni imati pogoršanje, rastu nam brojevi. I dalje su dobri, ali rastu, to je loše. Plašim se svih novih sojeva, zato gradimo bolnicu u Novom Sadu, koja će do septembra biti gotova - najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za štampu u Specijalnoj bolnicu za cerebrovaskularne bolesti "Sveti Sava" u Beogradu.

Kako je rekao, trenutno imamo sve neophodno za novi talas.

- Imamo i mašine i lekove. Ni sa ljudskim ni sa bolničkim kapaciteteima nemamo probelma, kao ni sam ležajevima u intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi. Ali svako povećanje zaraženih ubija zemlju - ekonomske kapacitete, ekonomske performanse, stopu rasta. Epidemiolozi to pažljivo prate i rade na najbolji mogući način svoj posao - dodao je Vučić.

On je najavio da će Ministarstvo zdravlja uskoro doneti odluku o izgradnji novih kapaciteta.

- Imamo 12.000 kvadrata. Jedna je opcija da u zgradi bivšeg "Borova" uzmemo garažu i uložimo najmanje 1.000 evra po kvadratu, što bi bilo oko 12, 13 miliona evra, ili da nađemo nedaleko odavde čist plac od 10 ili 11 hiljada kvadrata, gde bismo izgradili novu bolnicu. Ipak, ne želim da se mešam u odluku uprave bolnice i lekara u ovoj bolnici. Ovde su ljudi dolazili, imali su najviše kvalitete usluge. Sada imamo i  "mercedes" mašine, dnevno ćemo dva tri života više nego ranije da sačuvamo - rekao je predsednik.

Dodao je i da je zdravstvo jedno od osnova države.

- Nama je zdravstvo više od četvrtine budžeta. Zdravstvo je suština životnog standarada, tu dolaze naši roditelji, dovodimo decu, na kraju mi tu dolazimo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • marija

    7. jul 2021 | 11:59

    Ako se plašite novih sojeva zašto su beogradski hoteli i ulice puni Indijaca, ko je dopustio da koriste Srbiju kao petnaestodnevnu stanicu za dalja putovanja, pošto ih ni jedna zemlja na svetu ne pušta ni pod kojim uslovima? Šta smo to mi?

  • Србин

    7. jul 2021 | 12:29

    Ово је толико провидно како сви политичари у свету причају исто!Сви сте ви само пијуни оних који владају светом!

  • Branko

    7. jul 2021 | 12:00

    Samo ti pustaj indijce da srbiju koriste kao karantin zonu…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA