Ekaterina nakon smrti muža ostala sama sa 6 dece: Od Velikog petka pored tuge muče ih i ovi problemi

Ekatarina svoje šestoro dece prehranjuje uz pomoć jedne plate i nešto dečjeg dodatka

  • 2
Porodica Grbić, Zemun, humanitarna akcija Foto: Srbi za Srbe

Ekatarina Grbić iz Zemuna samohrana je majka šestoro dee. Na Veliki petak ostala je bez supruga Ivana, koji je iznenada preminuo nakon kraće bolesti. Njena deca, srećom, imaju krov nad glavom, ali u kući imaju velike probleme s grejanjem, koje ne mogu da priušte. Zbog toga su njihovi sugrađani odlučili da organizuju humanitarni turnir.

- Božija volja, šta vam drugo mogu reći. Moram da nastavim da se borim. Život i obaveze ne mogu da čekaju i moramo se sabrati svi zajedno, da jedni drugima budemo podrška i da se nadamo da će uz Božiju pomoć biti sve u redu - kaže Ekatarina za humanitarnu organizaciju Srbi za Srbe.

Željko (18) i Uroš (15), nisu više tako mali, pa majci pomažu oko svakodnevnih poslova, kao i oko vaspitanja svoje mlađe braće Mihajla (10) i Gavrila (6) i sestara Jelene (12) i Milice (3).

Deca su odlični đaci odlični đaci. Dobijali su brojna priznanja na školskim i državnim takmičenjima iz najrazličitijih oblasti. Željko voli istoriju i osvojio je treće mesto na republičkom takmičenju, a uz to svira i gitaru. Uroš se opredelio za klavir, i, takođe je učestvovao na republičkom takmičenju. Po ugledu na brata Uroša, Jelena se opredelila za klavir i podjednako uspešno učestvovala na brojnim takmičenjima. Mihajlo briljira na violini, a to su prepoznali i na nedavnom školskom takmičenju dodelivši mu prvu nagradu u toj oblasti. Ovo je samo deo bogatog asortimana nagrada koje su najmlađi Grbići stigli da nam prenesu.

Srećom, ova situacija nije zatekla majku bez posla, kao što je to slučaj u mnogim porodicama sa mnogo dece. Skromna, ali redovna primanja uz dečji dodatak znače dosta, ali nisu dovoljna za kako bi se pokrili troškovi samohranog roditelja sa šestoro dece uz kredit koji imaju za otplatu porodične kuće koju su kupili pre 10 godina.

Ono što predstavlja dodatni problem, jeste loš sistem grejanja koji je u kući, uz lošu stolariju i izolaciju, zbog čega dosta novca troše na grejna tela koja rade na struju i koja su prinuđeni da uključuju kako bi zagrejali sve prostorije gde deca borave.

- Imamo četiri sobe, tako da u tom pogledu nismo ugroženi, da deca nemaju gde da spavaju. Uslovi su nam u redu, ali je zimi problematično, jer je loše urađeno grejanje u kući, a ni stolarija nije baš najsjajnija, pa stalno dogrevamo i stižu nam veliki računi za struju. To je ono što bi značilo da se reši - dodaje ova samohrana majka.

Humanitarni turnir

Stanovnici Zemuna za porodicu Grbić u subotu, 10. jula, u 18 sati organizuju humanitarni turnir na terenima KK "Mladost" u ulici Miće Radakovića 4u. Učešće na turniru naplaćivaće se 300 dinara, a sav prikupljen novac biće preusmeren za pomoć ovoj porodici.

Takođe, oni koji žele da doniraju novac, mogu to da urade na ovom linku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šone

    9. jul 2021 | 23:00

    Željko i Uroš su već sazreli,da se negde zaposle. Tako bi najbolje pomogli mami i sestrama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA